Αγανάκτηση εκφράζουν για άλλη μια φορά πολλοί κάτοικοι κοινοτήτων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα περιοχών των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού για τις διακοπές ρεύματος, που και χθες ταλαιπώρησαν πολύ κόσμο.

Οι διακοπές σημειώθηκαν σε περιοχές, όπως η Αγίας Τριάδα, το Πλαγιάρι, οι Νέοι Επιβάτες, η Περαία, και η Καρδία, που ωστόσο ηλεκτροδοτήθηκαν αργότερα. Περισσότερες ώρες έμειναν χωρίς ρεύμα οι κάτοικοι στον Τρίλοφο, στο Πλαγιάρι, στο Μεσημέρι, στην Επανομή και στο Νέο Ρύσιο.

Από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρθηκε ότι τα συνεργεία δούλευαν επί ώρες προκειμένου να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, καθώς νωρίτερα που επιχείρησαν να ηλεκτροδοτήσουν το δίκτυο της περιοχής, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό.

Επίσης αναφέρθηκε ότι  έχουν αποκατασταθεί και τα κομμένα καλώδια από κολώνες στην περιοχή της Επανομής.

Οι διακοπές ρεύματος είναι συχνές στις περιοχές αυτές και όταν δεν υπάρχει κακοκαιρία, κάτι που έχει οδηγήσει τον δήμαρχο Θέρμης Θόδωρο Παπαδόπουλο να προβεί σε διαβήματα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και να ενημερώσει τους κατοίκους ότι έχουν δικαιώματα αποζημίωσης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ανέφερε ότι θα ερευνήσει το θέμα διεξοδικά για να βγουν συμπεράσματα και να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η αντιμετώπιση του χιονιά

Κατά τα άλλα οι Δήμοι ήταν  επί ποδός για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τον χιονιά.

Από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία του δήμου Θέρμης, της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές, υπό τον συντονισμό του δημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου και των αρμόδιων αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνου Κουγιουμτζίδη και Συντήρησης και Αυτεπιστασίας Βασίλη Μουστάκα, βρίσκονταν διαρκώς στους δρόμους προκειμένου να τους κρατήσουν ανοιχτούς.

Το βασικό δημοτικό οδικό δίκτυο παρέμεινε  ανοιχτό, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Μήνυμα του Δημάρχου Θερμαϊκού

«Των φρονίμων τα παιδιά́ πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

Προετοιμαστήκαμε για τα ακραία καιρικά́ φαινόμενα, σχεδιάζοντας το πρόγραμμα αποχιονισμού́ με εννέα (9) μηχανήματα ανά́ Δημοτική́ Ενότητα, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις επικίνδυνες καιρικές εξελίξεις.

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός και το ανθρώπινο δυναμικό́ του Δήμου μας είναι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε επιφυλακή́ προκειμένου να δημιουργήσει όρους ασφαλών μετακινήσεων των πολιτών μας. Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η διανομή σε όλα τα σχολεία του Δήμου καθώς και το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας σάκων με αλάτι για άμεση χρήση.

Οι Χιονοπτώσεις, μέχρι ένα σημείο, κάνουν καλό στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια, ώστε οι συμπολίτες μας να απολαύσουν το χιόνι χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Καλό χειμώνα.”