Κάνουν λόγο για “κακό και αποτυχημένο δήμαρχο” και “ανυπαρξία έργου” στη δεύτερη θητεία, λέγοντας πως “περιφρονεί τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων”.-

 

Αντιπολιτευτικό “μέτωπο” κατά της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη, συγκρότησαν έξι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, από διαφορετικές παρατάξεις, σε μια προσπάθεια – όπως αναφέρουν – να αναδειχθούν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Ζέρβας και Παναγιώτης Αβραμόπουλος, οι σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης “Πρωτοβουλία” Ανδρέας Κουράκης και Γιώργος Αρβανίτης, η επικεφαλής της παράταξης “Γειτονιές σε Δράση” Μόνικα Αϊβάζογλου και ο δημοτικός σύμβουλος της “Ανοιχτής Πόλης”, Γιώργος Αβαρλής, αναφέρθηκαν σε “αποτυχίες” της διοίκησης Μπουτάρη, σχετικά με την καθαριότητα, την ελεγχόμενη στάθμευση, τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας, καθώς και στην απουσία έργων στην πόλη.
Άσκησαν έντονη κριτική στον κ. Μπουτάρη, κάνοντας λόγο για “κακό και αποτυχημένο δήμαρχο” και “ανυπαρξία έργου” στη δεύτερη θητεία, λέγοντας πως “περιφρονεί τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων” στις συνεδριάσεις και πως η συζήτηση για τα προβλήματα της πόλης γίνεται “στη βάση της ατάκας”.
Υποστήριξαν πως η ομάδα των “έξι” δημιουργήθηκε γιατί παρουσιάστηκε “έλλειψη αντιπολίτευσης στον κεντρικό δήμο” και κάλεσαν όσους δημοτικούς συμβούλους επιθυμούν να συμπαραταχθούν σε αυτό το μέτωπο προσθέτοντας πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν “κατάρρευση της διοίκησης Μπουτάρη”.
Σε ερωτήσεις για το εάν η ομάδα αυτή θα μετεξελιχτεί σε δημοτική παράταξη, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019, υποστήριξαν πως “δεν έχει γίνει καμία συζήτηση, ούτε διαλογισμός”, χωρίς όμως να αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο. Τόνισαν, ωστόσο, ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή στόχος τους είναι η συνεργασία για την ανάδειξη προβλημάτων προκειμένου να “γίνουν τα πράγματα καλύτερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης”.
Οι κύριοι Κουράκης και Αρβανίτης άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης, σε χρόνο που οι ίδιοι θα αποφασίσουν, ο κ. Αβαρλής έθεσε τον εαυτό του εκτός της “Ανοιχτής Πόλης”, ενώ η κ.Αϊβάζογλου είπε πως  δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη δική της παράταξη και πως ο λόγος που την οδήγησε στους “έξι” είναι καθαρά αντιπολιτευτικός προς τη διοίκηση.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ