Ενώ ανακοινώθηκαν οι 617 Γαλάζιες Σημαίες, που έλαβε η Ελλάδα για την καθαρότητα και γενικώς την ποιότητα των ακτών της κι ενώ ο νομός Θεσσαλονίκης έλαβε συνολικά 13, από τον σχετικό πίνακα απουσιάζει η Επανομή, ο Ποταμός, το Ναυάγιο και άλλες ακτές, που κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών. 

Οι λόγοι της μη απονομής Γαλάζιων Σημαιών στις ακτές της Επανομής δεν ανακοινώθηκαν, ενώ την ίδια ώρα βραβεύτηκαν η Περαία, η Αγία Τριάδα και η Μηχανιώνα, που βρίσκονται πιο κοντά στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και ως εκ τούτου θα περίμενε κανείς να θεωρούνται λιγότερο προτιμητέες.

Πολλοί κάτοικοι επιμένουν να μάθουν γιατί δεν δόθηκαν σημαίες και θέλουν να πληροφορηθούν αν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες με την υποβολή των αναγκαίων εγγράφων από τις υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού, στον οποίο ανήκει και η Επανομή.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση στον Δήμο Θερμαϊκού αποδίδει την μη επιβράβευση της Επανομής με Γαλάζιες Σημαίες σε αμέλεια της Διοίκησης του Δημάρχου Γ. Τσαμασλή και ζητάει εξηγήσεις.

Ευθύνες καταλογίζει η αντιπολίτευση

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Μαυρομάτης, πρώην Δήμαρχος Θερμαϊκού, τονίζει σε ανάρτησή του:

“Στην Επανομή και τις παραλίες της, στον Ποταμό ΔΕΝ κυματίζουν οι Γαλάζιες Σημαίες. Χτες ανακοινώθηκαν οι παραλίες όλης της χώρας που βραβεύτηκαν με τις Γαλάζιες Σημαίες για το 2023. Σε εθνικό επίπεδο για πρώτη φορά οι βραβεύσεις ξεπερνούν τις 600, και φτάνουν τις 617 έναντι 581 το 2022”

Η δημοτική σύμβουλος Πάττυ Πασχαλίδου με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταλογίζει ευθύνες και σημειώνει:

“Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΑΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΣΑΜΑΣΛΗ.
Πως η διοίκηση Τσαμασλή απέτυχε να προβάλει την Επανομή και τον δήμο…..
Σε μία ημέρα ιδιαίτερη που γιορτάζει ο Άγιος Αργύριος και είναι μέρα χαράς για την αγαπημένη μας Επανομή, η πραγματικότητα είναι δυστυχώς στενάχωρη. Για άλλη μία χρονιά η διοίκηση Τσαμασλή κατάφερε το ακατόρθωτο.
 Στην Επανομή και τις παραλίες της, στον Ποταμό ΔΕΝ κυματίζουν οι Γαλάζιες Σημαίες. Χτες ανακοινώθηκαν οι παραλίες όλης της χώρας που βραβεύτηκαν με τις Γαλάζιες Σημαίες για το 2023. Σε εθνικό επίπεδο για πρώτη φορά οι βραβεύσεις ξεπερνούν τις 600, και φτάνουν τις 617 έναντι 581 το 2022.
 Κι ενώ γίνεται αυτή η κοσμογονία, ενώ άλλοι Δήμοι επενδύουν στην τουριστική και οικολογική ανάπτυξη, δημιουργώντας τις συνθήκες βράβευσης των ακτών τους, στο Δήμο Θερμαϊκού οι γαλάζιες ακτές έχουν περιοριστεί σε 5.

Η δε Επανομή, ο πανέμορφος ΠΟΤΑΜΟΣ με τα πεντακάθαρα νερά ΔΕΝ βραβεύτηκαν. Ο έτερος Δήμος του Νομού Θεσσαλονίκης με μεγάλη ακτογραμμή, ο Δήμος Βόλβης διαθέτει εδώ και περίπου μια δεκαετία 8 οκτώ Γαλάζιες Σημαίες. Ενώ ο διπλανός Δήμος Προποντίδας αύξησε τις Γαλάζιες Σημαίες του σε 20 από 18. Ενδεικτικά η Νέα Ηράκλεια, γειτονική με την Επανομή, από μόνη της έχει ήδη δύο (2) Γαλάζιες Σημαίες.

Ούτε πέρσι δόθηκε απάντηση από τον Δήμο

Πέρσι, όταν ανακοινώθηκε η απώλεια της Γαλάζιας Σημαίας από την Επανομή, απηύθυνα ερώτημα στη διοίκηση του Δήμου, ζητώντας να μάθω τους λόγους που αυτό συνέβη, αλλά ποτέ δεν έλαβα απάντηση, μάλλον γιατί γνώριζαν ότι η ανικανότητα τους θα τους συνοδεύει και φέτος. Η διοίκηση Τσαμασλή ενώ διακρίνεται για την έλλειψη σχεδιασμού, οργάνωσης και ικανοτήτων, ξεχωρίζει ιδιαίτερα και για το πλεόνασμα αλαζονείας και αμετροέπειας.
Ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν μια δημοτική σύμβουλο, το δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες Επανομής για τους λόγους που χάθηκε η Γαλάζια Σημαία. Και προφανώς συνέχισαν να πετάνε αετό και να μην ιδρώνει το αυτί τους. Δεν έκαναν αυτά που έπρεπε και η Επανομή έμεινε τη στιγμή που μιλάμε χωρίς γαλάζια σημαία.
Είναι αστείο να προσπαθείς να αναδείξεις τουριστικά την περιοχή μας, όταν δεν είσαι ικανός να επιβραβευθείς με Γαλάζιες Σημαίες.

Οι παραλίες της Επανομής χαρακτηρίζονται για την εξαιρετική ποιότητα νερών 

Φυσικά όλοι εμείς γνωρίζουμε ότι οι παραλίες της Επανομής χαρακτηρίζονται για την εξαιρετική ποιότητα νερών, απλά ο Δήμος, επιδεικνύοντας αμέλεια χειρίστου είδους, δεν φρόντισε προφανώς για την οργάνωση της ακτής ή/και τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των κολυμβητών, στοιχεία που απαιτούνται για να έχει μια παραλία Γαλάζια Σημαία.
Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι οι παραλίες της Επανομής είναι εξαιρετικής καθαρότητας και ομορφιάς, δεν έχουν το παραμικρό ψεγάδι για κάθε επισκέπτη, μεμονωμένο ή οικογένεια με παιδιά. Ο Δήμος Θερμαϊκού και η Επανομή είναι ένας μαγικός τόπος να ζεις και να επισκέπτεσαι. Ένας τόπος που δυστυχώς ο Θερμαγικός, η παράταξη του κ. Τσαμασλή φρόντισε τέσσερα χρόνια να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να μειώσει την αξία του.
Πιστεύω ακράδαντα ότι την επόμενη μέρα ο τόπος μας θα έχει μια νέα διοίκηση. Κι εγώ προσωπικά δεσμεύομαι, όπως και τα υπόλοιπα στελέχη της ομάδας μας, ότι θα δουλέψουμε ακόμα σκληρότερα και θα δημιουργήσουμε ένα καλύτερο παρόν και ένα μέλλον που αξίζει στον τόπο μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στην Επανομή μας, ο Άγιος Αργύριος να μας προστατεύει και να δίνει φώτιση σε όλους!!!!”