Με εξαιρετική οργάνωση προγραμμάτων ανακύκλωσης και εκπαίδευσης των μαθητών με πρακτικό τρόπο.- Το επισκέφθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς.-

Το 3ο Δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης επισκέφθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσής του από φορείς της Θεσσαλονίκης για τα προγράμματα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Δημαράς, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε σε όλους ο τρόπος οργάνωσης και υλοποίησης προγραμμάτων ανακύκλωσης στο σχολείο, όπου καθημερινά γίνεται εξοικείωση των μαθητών με τις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Τα προγράμματα υποστηρίζει ο Δήμος Παύλου Μελά, παράλληλα με άλλες δραστηριότητες, έχοντας αναγάγει το ενδιαφέρον για το περιβάλλον σε σημαντική προτεραιότητα και ως παράγοντα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην περιοχή.

Την ενημέρωση στον υφυπουργό Περιβάλλοντος και στον βουλευτή των Οικολόγων – Πράσινων Γιάννη Τσιρώνη έκαναν ο Δήμαρχος Πάυλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο αντιδήμαρχος Σάκης Λαζαρίδης, που έχουν εξαιρετική συνεργασία με την διεύθυνση του σχολείου και με τους εκπαιδευτικούς. Σε ένα σημείο της ενημέρωσης μάλιστα προσήλθαν μαθητές της Β΄δημοτικού με άχρηστα αντικείμενα, τα οποία έριξαν σε διαφορετικούς κάδους με επιμέλεια και προσοχή. Αλλού τα χαρτιά, αλλού τα πλαστικά και αλλού τα μέταλλα.

Ο κ. Δημαράς, αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το πρόγραμμα, τόνισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και το κόμμα του, οι Οικολόγοι Πράσινοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να ενισχυθούν περαιτέρω τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία όλων των βαθμίδων, ώστε να γίνει συνείδηση στους νέους ανθρώπους η ανάγκη φροντίδας για τον τόπο στον οποίο ζουν, για τον φυσικό πλούτο, τις πηγές ενέργειας και τελικά για τη διάσωση του πλανήτη μας.