Φοιτητές μαζί με εξωπανεπιστημιακούς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και προχώρησαν σε ταυτόχρονο συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου προς την Πρυτανεία του ΑΠΘ, καθώς και την είσοδο στην οδό Εθνικής Αμύνης, στην παλιά Φιλοσοφική Σχολή και την Πολυτεχνική.

Οι φοιτητές θα σταματήσουν τον αποκλεισμό στις 12 το μεσημέρι και θα κατευθυνθούν στην Καμάρα, για να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας. Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία, με πιθανή κατάληξη το ΥΜΑΘ.

Αύριο αναμένεται φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα να κατέβουν στην Αθήνα, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Ένταση για την διέλευση ενός ταξί

Λίγο αργότερα σημειώθηκε ένταση στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όταν ένας οδηγός ταξί προσπάθησε να σπάσει τον συμβολικό αποκλεισμό των φοιτητών του Ιδρύματος και να οδηγήσει μέσα από τον χώρο του Πανεπιστημίου.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων, που έχουν κλείσει από το πρωί συμβολικά την είσοδο στο campus τον εμπόδισαν και τότε αυτός τους φώναξε να αποχωρήσουν, για να περάσει το ταξί στο οποίο επέβαινε μία μητέρα και ένα βρέφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του ταξί επιχείρησε να ξεκινήσει το σταματημένο όχημα με κίνδυνο να παρασύρει τους φοιτητές που βρισκόταν στο σημείο, αλλά αυτοί δεν μετακινήθηκαν και έτσι έκανε αναστροφή και αποχώρησε, με τη μητέρα να συνεχίζει πεζή μαζί με το παιδί της.