Πολύ ψυχρή ήταν η εισβολή του πρώτου κύματος  κακοκαιρίας και της ελαφράς χιονόπτωσης γύρω από την Θεσσαλονίκη, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν σχεδόν στο μηδέν τις πρωϊνές ώρες, ενώ αργότερα ανέβηκαν στους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

Η ψυχρή εισβολή αναμενόταν και σήμερα Τετάρτη ο καιρός φέρνει μαζί του βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά και χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, αλλά από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Εκτός από χιόνια, ο καιρός έφερε μαζί του και κρύο, αφού οι βορειοανατολικοί άνεμοι (που στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ) ρίχνουν και τη θερμοκρασία αισθητά.

Από τα ξημερώματα χιόνισε στον Χορτάτη και στο Ωραιόκαστρο , όπου άσπρισαν στέγες και αυτοκίνητα στους δρόμους, αλλά δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα. Χιόνια έπεσαν και στην περιοχή της Εξοχής και του Φιλύρου, ενώ αραιή χιονόπτωση  σημειώθηκε και στην ορεινή Χαλκιδική.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 04-12-2019

Νεφώσεις με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Βαθμιαία επικράτηση βορειοανατολικών ανέμων που στα πελάγη θα φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία αισθητή πτώση από βορρά προς νότο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές και στα γύρω ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 05-12-2019

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά ορεινά λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.