Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Καλαμαριά Πρώτη Ξανά” και υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς Άρης Τεμεκενίδης παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου σε εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης της πόλης.

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, παρουσιάστηκαν από τον Άρη Τεμεκενίδη οι βασικοί προγραμματικοί άξονες της παράταξης εν όψει των Δημοτικών εκλογών του 2019. Ο κ. Τεμεκενίδης ανέπτυξε τις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις της παράταξης πάνω σε έξι βασικούς άξονες: το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς, τα στρατόπεδα Κόδρα & Νταλίπη και τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους, την καθαριότητα, τις τεχνικές υποδομές (δρόμοι, πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμός, υποδομές για ΑμεΑ), την κοινωνική πολιτική του Δήμου και τον άξονα Παιδεία-Πολιτισμός-Αθλητισμός.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη διεκδίκησης των εκτάσεων του στρατοπέδου Νταλίπη για τη δημιουργία εγκαταστάσεων πανεπιστημιακών τμημάτων σε συνεργασία με σχολές του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ, καθώς και χώρων πολιτισμού. “Είναι μεγάλη υπόθεση η δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων  γιατί έτσι θα ζωντανέψει η περιοχή και θα βρει η Καλαμαριά την θέση της πρωτοπορίας στην παιδεία και στον πολιτισμό”, τόνισε ο κ. Τεμεκενίδης.

Στη συνέχεια επεσήμανε την αδιαφορία και την απραξία της σημερινής Διοίκησης του Δήμου και τα προβλήματα στα οποία έχουν οδηγήσει σε κάθε έναν από τους προαναφερθέντες άξονες και ανακοίνωσε ότι η παράταξη θα παρουσιάσει το αναλυτικό της πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αφού ολοκληρωθεί η φάση της διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς και τους δημότες της Καλαμαριάς, που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα.

Σε ερώτηση σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες που θα είναι αναγκαίες για να διοικηθεί ο Δήμος λόγω της απλής αναλογικής, ο κ. Τεμεκενίδης υπογράμμισε ότι η παράταξη, ως ανεξάρτητος και ακηδεμόνευτος φορέας, είναι ανοικτή στο διάλογο με όλες τις παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου που θα προκύψουν από την ψήφο των Καλαμαριωτών και θα προχωρήσει στις αναγκαίες συνεργασίες με γνώμονα την υλοποίηση του προγράμματός της και την ανάγκη να γίνει η Καλαμαριά πρώτη ξανά.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με πτώση της εμπορικής κίνησης στην αγορά της Καλαμαριάς τα τελευταία χρόνια, ο κ. Τεμεκενίδης τόνισε ότι ο Δήμος σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και τους επιχειρηματίες της Καλαμαριάς πρέπει να υλοποιήσουν ένα στιβαρό σχέδιο ανάταξης της αγοράς, με την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου και την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης για τους επισκέπτες των εμπορικών καταστημάτων.

Τον Άρη Τεμεκενίδη προσφώνησε ο δημοσιογράφος Νίκος Δημαράς, ο οποίος και συντόνισε τη συζήτηση που επακολούθησε με τους παριστάμενους δημοσιογράφους.