Την αποχώρηση του Σωτήρη Θεοφάνη από τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), ανακοίνωσε επισήμως η εταιρεία, ενώ γνωστοποίησε παράλληλα ότι ο βασικός μέτοχος, η κοινοπραξία SEGT Ltd, προτίθεται να προτείνει τους Αθανάσιο Λιάγκο και Φράνκο Νίκολα Κούπολο για τις θέσεις του εκτελεστικού προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα. 

Σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΘ ΑΕ. αναφέρεται:
«Η συμβολή του κ. Θεοφάνη στην αναδιοργάνωση της ΟΛΘ Α.Ε., μετά την ανάληψη της διοίκησης της εταιρείας από την ιδιωτική επενδυτική κοινοπραξία, υπήρξε καθοριστική, συμβάλλοντας ουσιαστικά στις προσπάθειες εξωστρέφειας, υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος και ανάδειξης του λιμένα σε κύρια λιμενική πύλη της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σε αναγνώριση της συμβολής του, ο βασικός μέτοχος της ΟΛΘ Α.Ε., η “SEGT Ltd”, προτίθεται να προτείνει τη συμμετοχή του κ. Θεοφάνη στο νέο Δ.Σ. της εταιρείας».

Ο νέος εκτελεστικός πρόεδρος, Αθανάσιος Λιάγκος, ήταν μέχρι πρότινος επικεφαλής στρατηγικής και συντονιστής λιμένων και μαρίνων του ΤΑΙΠΕΔ και μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), ενώ έχει διατελέσει ανώτατο διευθυντικό στέλεχος σε τράπεζες, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα εταιρικής στρατηγικής ανάλυσης και εταιρικής διακυβέρνησης. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ΜΒΑ. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων.

Ο Ιταλός Φράνκο Νίκολα Κούπολο (Franco Nicola Cupolo), 52 ετών, είναι τεχνοκράτης με εμπειρία άνω των 20 ετών στη λιμενική βιομηχανία. Έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος της Contship Italia Group, έχει εργαστεί επί περισσότερες από δύο δεκαετίες στους κλάδους της ναυτιλίας και των logistics, τόσο εντός της Ιταλίας όσο και στο εξωτερικό, σε εταιρείες-κολοσσούς όπως οι Maersk Line, Maersk Logistics και APM Terminals.

Γενική συνέλευση στις 30 Ιουνίου

Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και η λύση της σύμβασης του κ. Θεοφάνη είναι το 13ο και 14ο θέμα ημερήσιας διάταξης στην τακτική γενική συνέλευση του ΟΛΘ, που θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 το μεσημέρι, στις 30 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη.

Η κοινοπραξία South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT), η οποία κατέχει το 67% της εισηγμένης, έχει τρεις μετόχους: το επενδυτικό κεφάλαιο Deutsche Invest Equity Partners (DIEP) GmΒH, με έδρα το Μόναχο, το οποίο κατέχει μερίδιο 47%, τη γαλλική Terminal Link SAS (στην οποία μετέχουν η CMA CGM, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ναυτιλιακών μεταφορών στον κόσμο, και η China Merchants), με ποσοστό 33%, και την Belterra Investments, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, με έδρα τη Λευκωσία και με ποσοστό 20%. Στο ελληνικό δημόσιο παραμένει μετοχική συμμετοχή 7,22%._

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ