Η Φανή Μπλιούμη νέα Πρόεδρος του Τμήματος Επαγγελματιών
– Τι συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΕΘ
– Ζορπίδης: Πάμε ολοταχώς για το Ψηφιακό Επιμελητήριο

………………………………………………
Η κυρία Φανή Μπλιούμη εκλέχτηκε χτες ομόφωνα Πρόεδρος του Τμήματος Επαγγελματιών του ΕΕΘ, μετά από μυστική ψηφοφορία των μελών του. Η διαδικασία διεξήχθη μετά την παραίτηση, την προηγούμενη εβδομάδα, του κ. Μανόλη Σύλλη από την θέση αυτή.

Η κυρία Μπλιούμη, απευθυνόμενη προς τα μέλη του ΔΣ τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το πρόσωπο της η ομόφωνη εκλογή της, καθώς είναι μία γυναίκα που εκλέχθηκε από άνδρες, η οποία μάλιστα προέρχεται από την περιφέρεια και όχι από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έδωσε δε τη διαβεβαίωση ότι θα εργαστεί σκληρά για να βρεθεί στο πλευρό των επαγγελματιών όλων των κλάδων.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση της Επιτροπής Μετάβασης του ΕΕΘ και των Μελών στην Ψηφιακή Εποχή για έργα και προμήθειες που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και των δομών του Επιμελητηρίου ώστε αυτό να αξιοποιήσει κάθε πτυχή της Ψηφιακής Εποχής.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, «είμαι σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Κώστα Βασιλειάδη, ώστε το αργότερο μέσα σε έναν χρόνο το Επιμελητήριο μας να λειτουργεί ως ένα Ψηφιακό Επιμελητήριο, χωρίς γραφειοκρατία και με τέλεια διαφάνεια με σκοπό να εξυπηρετεί ηλεκτρονικά τα μέλη του».

Χαρακτηριστικό της βελτίωσης της απόδοσης των υπηρεσιών του ΕΕΘ είναι το στοιχείο που παρουσιάστηκε στην συνεδρίαση, σύμφωνα με το οποίο μέσα σε μόλις 25 ημέρες εκδόθηκαν 4.000 πιστοποιητικά, που ζήτησαν επιχειρήσεις για να συμμετέχουν σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση του ΕΕΘ για το νέο οργανόγραμμα του Επιμελητηρίου, η οποία θα υποβληθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Στη συνεδρίαση έγινε ακρόαση επαγγελματιών της περιοχής Ιπποκρατείου που διαμαρτύρονται γιατί το νοσοκομείο έκλεισε τη νότια πύλη του, με αποτέλεσμα να μηδενισθεί η κίνηση πολιτών στο σημείο και μαζί της και η κίνηση στα καταστήματα.
Σημειώνεται επίσης ότι μέλος του ΔΣ είναι από χθες και ο κ. Γιάννης Μπακάλης, που διαδέχθηκε μέλος που παραιτήθηκε.

Ποια είναι η Φανή Μπλιούμη

Παρουσιάζοντας τον εαυτό της η νέα Πρόεδρος του Τμήματος Επαγγελματιών του ΕΕΘ σημείωσε μεταξύ άλλων: «Gεννήθηκα πριν από 44 χρόνια στην Νέα Κεσσάνη της Ξάνθης
όπου μεγάλωσα και τελείωσα το σχολείο. Η οικογένειά μου ασχολούταν με την γεωργία, την εκμετάλλευση και την εμπορία αγροτικών προϊόντων.
Έχω δύο παιδιά, τον Δημήτρη που είναι 23 ετών τελειόφοιτος της σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είναι ο νεότερος εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος του Δήμου Θέρμης και πλέον ασχολείται ενεργά με την οικογενειακή μας επιχείρηση και την Σοφία που είναι 20 χρονών, πτυχιούχος αισθητικός και άμεσα συνάδελφός μας επαγγελματίας, αφού θα ανοίξει το δικό της κέντρο αισθητικής.
Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας από το 2004, ξεκίνησα με ένα μικρό μαγαζί με είδη μίνι μάρκετ που λειτουργούσε 18 ώρες ενώ παράλληλα μεγάλωνα τα παιδιά μου.

Σήμερα μετά από 16 χρόνια η επιχείρησης αυτή έχει εξελιχθεί και αναπτυχθεί σε εμπόριο χαρτικών, καθαριστικών, πλαστικών και εξοπλισμού καταστημάτων τροφοδοτώντας τους περισσότερους δήμους της Βόρειας Ελλάδας, όπως επίσης και πολλούς φορείς του Δημοσίου.

Παράλληλα έχουμε αναπτύξει ένα δίκτυο τροφοδοσίας καταστημάτων HORECA στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας και κατέχουμε μια σημαντική για τον κλάδο μας θέση στην Βόρεια Ελλάδα. Η επιχείρηση εδρεύει στην Θέρμη, όπου βρίσκεται το κέντρο διανομής των προϊόντων, τα γραφεία και η έκθεση λιανικής πώλησης. Στην επιχείρησή μας, απασχολούνται 12 μόνιμοι υπάλληλοι και αρκετοί εποχιακοί.

Παράλληλα συμμετέχω επιχειρηματικά στην εταιρία Orthodentica που ασχολείται με ορθοδοντικές επεμβάσεις και διατηρεί 2 πρότυπες κλινικές σε Ξάνθη και Καβάλα με επιστημονικό υπεύθυνο τον αδερφό μου Βαγγέλη που είναι χειρούργος ορθοδοντικός. .

Συνδικαλιστικά, ξεκίνησα από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων στη Νέα Ραιδεστό για 5 χρόνια, με σημαντικές, όπως λένε τουλάχιστον, δράσεις για τα παιδιά της περιοχής μας. Εκλέγομαι από το 2007 και για 4 θητείες στην Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Θέρμης, όπου σήμερα είμαι Αντιπρόεδρος. Έχουμε δημιουργήσει έναν πολύ εξωστρεφή, δυναμικό και παράλληλα με πολλές εκδηλώσεις και δράσεις σύλλογο όπου εκτός από την κορυφαία εκδήλωση θεσμό της «Λευκής Νύχτας», φροντίζουμε για την διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών μας.
Εκπροσωπώντας την Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Θέρμης στην Ομοσπονδία Εμπορίου Παραγωγικότητάς Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είμαι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Παράλληλα είμαι εκλεγμένο μέλος από το 2011 και για 3 θητείες στην ολομέλεια της ΕΣΕΕ Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και επιχειρηματικότητας. Στο επιμελητήριο διανύω την δεύτερη θητεία μου, στην πρώτη περίοδο ήμουν μέλος της επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων και εδώ και λίγους μήνες είμαι μέλος της Επιτροπής Στήριξης Σωματείων και επαγγελματικών συλλόγων.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το χρόνο σας και ευελπιστώ στην βοήθεια σας».