Συστηματικές έρευνες προς κάθε κατεύθυνση έχει αρχίσει η υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της αστυνομίας Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση της απαγωγής της 10χρονης μαθήτριας από μυστηριώδη γυναίκα έξω από σχολείο την Τούμπα.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην αστυνομική υπηρεσία, αφού εντοπίστηκε νωρίτερα στην οδό Θεμ. Σοφούλη της Καλαμαριάς, βάζοντας τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισή της. Η ανήλικη βρέθηκε τυχαία λίγο πριν από τις 9 το πρωί καθώς διερχόταν κουρασμένη και ταλαιπωρημένη από την οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με μαρτυρία περιοίκου που την πλησίασε και συνομίλησε μαζί της, αφού την αναγνώρισε, επρόκειτο για την αγνοούμενη μαθήτρια, που περιπλανιόταν στο δρόμο με τον σχολικό σάκο στους ώμους της.

Κατά την ίδια μαρτυρία, μοναδική της επιθυμία της ήταν να επιστρέψει στο σπίτι της και στη μαμά της στην Κάτω Τούμπα, περιοχή που απέχει 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο εντοπισμού της.

Επί τόπου κλήθηκε η αστυνομία η οποία παρέλαβε με περιπολικό το κοριτσάκι, ενώ ειδοποιήθηκε η μητέρα της που με ανακούφιση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την αίσια έκβαση της περιπέτειας της κόρης της. Η ίδια ανέφερε ότι η Μαρκέλλα είναι καλά στην υγεία της και ότι θα εξεταστεί από ψυχολόγους,

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες η ανήλικη θα δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων για να «φωτίσει» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε αλλά και να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήματα, με βασικότερο αυτό για το πού βρισκόταν όλες αυτές τις ώρες που αγνοείτο η τύχη της, έτσι ώστε να διακριβωθεί εάν υπάρχει εμπλοκή προσώπου ή προσώπων και εάν στοιχειοθετούνται εις βάρος τους ποινικά αδικήματα.

Τι είπε στην γυναίκα, που την βρήκε

Το κοριτσάκι πάντως φέρεται να είπε σε μια γυναίκα, που την βρήκε στην οδό Θεμ. Σοφούλη, ότι η άγνωστη γυναίκα της φόρεσε χειροπέδες και ότι γενικά το κοριτσάκι φαινόταν ταλαιπωρημένο, έχοντας χάσει και την αίσθηση του χρόνου.

Η Κατερίνα Σεραφειμίδου, που συντρόφευε την μικρή Μαρκέλλα μέχρι να έρθει η αστυνομία στο βενζιναδικο της οδού Θεμ. Σοφούλη στην Καλαμαριά.

Συγκεκριμένα στην υπόθεση ρίχνει φως η μαρτυρία της Κατερίνας Σεραφειμίδου, της γυναίκας που βρήκε μαζί με τον Γιώργο Οικονόμου βρήκαν την 10χρονη Μαρκέλλα στην οδό Θεμ. Σοφούλη το πρωί. Μέχρι η μικρή να παραληφθεί από την Αστυνομία η κυρία Σεραφημίδου μιλούσε μαζί της για να την ηρεμήσει. Η 10χρονη της είπε ότι την άφησε πλησίον του πρατηρίου υγρών καυσίμων η ίδια γυναίκα που την είχε πάρει έξω από το σχολείο. Είπε επίσης ότι όσο την κρατούσαν της φορούσαν χειροπέδες. Ανέφερε ότι την πείραξαν και ότι πονούσε. Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση θα δώσει η αστυνομική έρευνα.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν ήδη εξονυχιστικά τις πτυχές της υπόθεσης και αναμένεται σύντομα να βρουν την άκρη, φτάνοντας στην μυστηριώδη γυναίκα, που απήγαγε την μικρή Μαρκέλλα έξω από το σχολείο.

Οι αστυνομικοί αξιολογούν και την την κατάθεση συμμαθητή της 10χρονης που την συνόδευε κατά την επιστροφή της από το σχολείο, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, οπότε χάθηκαν τα ίχνη της. Σύμφωνα με την κατάθεσή του ανήλικου, μία γυναίκα με κόκκινα μαλλιά φώναξε το όνομα της Μαρκέλλας και ζήτησε να την ακολουθήσει.

Η εξαφάνισή της, που απασχόλησε τις τελευταίες ώρες το πανελλήνιο, προκάλεσε την κινητοποίηση και του «Χαμόγελου του Παιδιού» που ενεργοποίησε επείγουσα ανακοίνωσή αναζήτησης της μαθήτρια του Δημοτικού. Στις έρευνες για τον εντοπισμό της, εκτός από τις Αρχές, συμμετείχε πλήθος εθελοντών ενώ η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις και δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με χιλιάδες κοινοποιήσεις.