Χωρίς λεωφορεία και σήμερα Πέμπτη η Θεσσαλονίκη, λόγω της  εικοσιτετράωρης απεργίας που αποφάσισαν στη διάρκεια σύσκεψης οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, παρά το γεγονός ότι η κινητοποίηση κρίθηκε παράνομη.

Όπως αναφέρθηκε, θα γίνουν ορισμένα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας και για τις ανάγκες των ΑΜΕΑ.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου τους, Γιάννης Δήμκας, είπε ότι η απεργία αποφασίστηκε παρά το γεγονός ότι το Δικαστήριο την έκρινε παράνομη.

Ερωτηθείς για την απόφαση που ανακοινώθηκε νωρίτερα την Τετάρτη από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με βάση την οποία κρίθηκε παράνομη η προγραμματισμένη για σήμερα 24ωρη απεργία, ο κ. Δήμκας σημείωσε:

«Αύριο θα ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης και όλοι θυμόμαστε τι έγινε την προηγούμενη φορά». Υπενθύμισε, ότι όταν είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ 24ωρη απεργία, στις 14 Απριλίου, αυτή είχε κριθεί και πάλι παράνομη από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, αλλά ύστερα από έφεση που ασκήθηκε, το εφετείο Θεσσαλονίκης τελικά την έκρινε νόμιμη.

«Επειδή είμαι σίγουρος ότι θα κατατεθεί μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνίας, ενημερώνω από σήμερα ότι αύριο θα βρίσκομαι στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο κ. Δήμκας, λέγοντας: «η εικοσιτετράωρη απεργιακή μας κινητοποίηση θα γίνει».

«Δεν γίνεται άλλο να μας εμπαίζουν», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι βασικές διεκδικήσεις που τους οδήγησαν στην προκήρυξη της 24ωρης απεργίας, είναι η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 και η επαναφορά των δύο επιδομάτων θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού.