Έκπληκτοι καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι είδαν να έχει μεταμφιεστεί σε …αστυνομικό ο Αριστοτέλης και να έχει βεβηλωθεί το άγαλμά του στο κτίριο της πρυτανείας του ΑΠΘ από ομάδα καταληψιών. 

Και για μια ακόμη φορά οι άνθρωποι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  σχολίασαν:“Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο, δεν σέβονται την ιστορία, προσβάλλουν τον πολιτισμό και αυθαιρετούν σε βάρος του πανεπιστημίου, της πρυτανείας και όλου του επιστημονικού προσωπικού ορισμένα άτομα, που φέρονται ότι ανήκουν σε “Πρωτοβουλία φοιτητών”.

Έτσι χωρίς αιδώ με το πρόσχημα της … εικαστική,παρέμβασης, όπως υποστηρίζουν, προχώρησαν σε βεβήλωση του αγάλματος του Αριστοτέλη που βρίσκεται έξω από την Πρυτανεία.

Πρόκειται για μέλη της πρωτοβουλίας φοιτητών του ΑΠΘ ”Watch Them Out”, που έντυσαν αστυνομικό τον Αριστοτέλη, δίνοντάς του να κρατάει και κλομπ…

Σύμφωνα με το thestival.gr, o βανδαλισμός του αγάλματος έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Η παρέμβαση, όπως τονίζουν, τα μέλη της πρωτοβουλίας, έγινε «ως αυθόρμητη αντίδραση κάποιων φοιτητριών. Τα αντικείμενα κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου από εμάς και είναι αποσπώμενα καθώς δεν υπήρχε καμία διάθεση βεβήλωσης του μνημείου. Ο Αριστοτέλης χρησιμοποιήθηκε καθαρά σαν σύμβολο του πανεπιστημίου και όχι κάτι περαιτέρω».

Όλα αυτά ωστόσο θεωρούνται υποκριτικά καθώς οι φοιτητές, ενισχυμένοι και με εξωπανεπιστημιακούς, έχουν καταλάβει το κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ και δεν αποχωρούν, παρά τις εκκλήσεις της Πρυτανείας και της Συγκλήτου του ιδρύματος, ενώ οι αρχές τηρούν σιγή ιχθύος…