Ένας ακόμη δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης εισέρχεται στο πεδίο του δημοσίου βίου με αξιώσεις, καταθέτοντας υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Πρόκειται για τον Χρήστο Νικολαΐδη, διακεκριμένο στα μεγάλα ρεπορτάζ με σημαντικές επιτυχίες, που τώρα ανήκει στο δυναμικό του ΣΚΑΙ και συνεργάζεται με το “Ράδιο Θεσσαλονίκη”. Ο Χρήστος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο ίδιος εξηγεί γιατί συντάσσεται με τον Κ. Ζέρβα, λέγοντας: “Πιστεύω ολόθερμα ότι, όπως κάθε Δήμαρχος, δικαιούται την δεύτερη θητεία!”

Ο Χρήστος Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Κολέγιο “Pigier” της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πήρε μεταπτυχιακό από το Middlesex University Of London.

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία από την “Μακεδονία”  και από το 1989 εργάζεται σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και ιστοσελίδες.Μεταξύ άλλων: «Ελληνικός Βορράς», «Αγγελιοφόρος», «FM-100», «TV-100», ΕΡΤ 3, Ράδιο Θεσσαλονίκη, ΣΚΑΙ TV, Open TV, Alpha TV, Antenna TV, ΤΑ ΝΕΑ, ΝΕΤ) κάνοντας ελεύθερο και πολιτικό ρεπορτάζ, καθώς εξακολουθεί να θεωρεί τη Δημοσιογραφία ως το συναρπαστικότερο επάγγελμα του κόσμου.

Κάλυψε ως Πολεμικός Ανταποκριτής τις συρράξεις του Κοσσυφοπεδίου και της Ουκρανίας, ενώ πριν από λίγο καιρό προέβη σε σημαντικές αποκαλύψεις για την τραγωδία των Τεμπών.

Τον Ιούλιο του 2023 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Thessnews το πρώτο του μυθιστόρημα με τον τίτλο “Μία Στιγμή. Η Μαρία” (ένα βιβλίο για τον έρωτα, τη δημοσιογραφία και τον έρωτα για τη δημοσιογραφία).

Έχει παράλληλα εργαστεί ως σύμβουλος για θέματα Τύπου σε φορείς της Αυτοδιοίκησης (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Σύνδεσμος ΟΤΑ Μ. Θεσσαλονίκης) καθώς και στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο – τραπεζικό Φιλιώ Μουτσοκάπα και είναι πατέρας δύο αγοριών, ενός φοιτητή και ενός μαθητή Λυκείου.

Χρ. Νικολαίδης: Γιατί με τον Κων. Ζέρβα

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Χρήστος Νικολαΐδης έγραψε:

Ο χρήστης Christos Nikolaidis είναι με το χρήστη Konstantinos Zervas.

Και από μένα είναι… ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη…
Δε θα πω ότι αποφάσισα να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, γιατί δεν μου έγινε καμία πρόταση! Εγώ του ζήτησα να με βάλει στο ψηφοδέλτιο του και τον ευχαριστώ θερμά που το έκανε!
Ξεκινώ γιατί νομίζω ότι ήρθε και η δική μου η ώρα να εμπλακώ στην Αυτοδιοίκηση, να προσφέρω από άλλο μετερίζι!
Εξηγούμαι:
Δεν ψάχνω δουλειά ούτε μισθό στην Αυτοδιοίκηση, έχω και είναι και καλή, (για μένα η Dream-Job), δόξα τω Θεώ!
Εμπλέκομαι γιατί θέλω να βοηθήσω! Τον Δήμο, την Θεσσαλονίκη μας, την κοινωνία μας!
Εκτιμώ ότι μετά από 33 χρόνια στην μάχιμη Δημοσιογραφία έχω και τις εμπειρίες και τις γνώσεις αλλά και την συγκρότηση για να μπω στον θεσμό!
Το καθημερινό ρεπορτάζ σε φέρνει αντιμέτωπο με κάθε τοπικό πρόβλημα, ζήτημα και προοπτική, καθημερινά!
Οι Δημοσιογράφοι έχουμε μία βιωματική σχέση με τα κοινά, ζούμε την διαδρομή τους, αφού είμαστε εκεί σε κάθε μικρή ή μεγάλη εξέλιξη τους.
Ως υποψήφιος δεν χρειάζεται να διαμορφώσω άποψη τώρα για την Καθαριότητα, την Ανακύκλωση, την Κοινωνική Πρόνοια, το Κυκλοφοριακό, το Μετρό, το ρόλο του Δήμου ή οτιδήποτε άλλο αφορά την Θεσσαλονίκη μας… Και αυτό γιατί ήμουν εκεί κάθε φορά που είχαμε μία εξέλιξη, την κατέγραφα, την παρουσίαζα, την σχολίαζα.
Αφήστε που έχω παρακολουθήσει ώρες επί ωρών συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου…
Έχω… “φάει τα νιάτα μου” καλύπτοντας το Κυκλοφοριακό, έχω ξεροσταλιάσει σε κάθε εξέλιξη του Μετρό, έχω γεμίσει μπλοκάκια και μπλοκάκια με σημειώσεις από τις εξαγγελίες πρωθυπουργών και υπουργών από τότε που ήμουν… “Ρεπορτεράκι”, ήμουν πάντα στο πλευρό των φορέων της Θεσσαλονίκης όταν σήκωναν τη σημαία της διεκδίκησης…
Γιατί με τον Ζέρβα;

“Όπως κάθε Δήμαρχος, δικαιούται την δεύτερη θητεία!”

Εντάσσομαι στο πλευρό του Κωνσταντίνου Ζέρβα γιατί ειλικρινά πιστεύω ολόθερμα ότι, όπως κάθε Δήμαρχος, δικαιούται την δεύτερη θητεία!
Πιστέψτε με, το ίδιο θα έλεγα αν ήταν Δήμαρχος ο Στέλιος ο Αγγελούδης ή ο Σπύρος Πέγκας!
Στην πρώτη του θητεία ο Ζέρβας είχε να παλέψει με τα θεριά του τότε εκλογικού νόμου, της Πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, δεν ήταν μία φυσιολογική τετραετία!
Κάθε διοίκηση χρειάζεται χρόνο για να μάθει την δουλειά, πόσο δε περισσότερο όταν πέφτει σε τέτοια αρνητική συγκυρία!
Απαιτείται χρόνος για να μάθεις τις διαδικασίες, τους μηχανισμούς, τα ήθη και τα έθιμα των εργαζομένων, δεν είναι απλά πράγματα αυτά!
Κοιτάξτε σε όλη την Ελλάδα! Κανένας εξαιρετικά πετυχημένος Δήμαρχος δεν χαρακτηρίστηκε έτσι στην πρώτη του θητεία!
Είμαι πεπεισμένος ότι ο Κωνσταντίνος είναι έτοιμος όσο ποτέ. Και με περισσότερα προσόντα από οποιονδήποτε άλλον!
Η άποψη μου αυτή αφορά το καλό της πόλης, όχι το καλό του οποιουδήποτε…
Δεν μπαίνω στο πλευρό του μόνο επειδή γνωρίζω την εντιμότητα και την ακεραιότητα του, είναι άλλωστε από τους ανθρώπους που όλη η πόλη γνωρίζει τα τι και τα πως της οικονομικής του κατάστασης…
Ούτε επειδή είναι αλάνθαστος και παντού πετυχημένος…
Κατεβαίνω μαζί του επειδή τον γνωρίζω καλά και τον εμπιστεύομαι…
Ζητώ λοιπόν την ψήφο σας…
Σας ζητώ να μου δώσετε δύναμη ώστε να κάνω το σημαντικό αυτό βήμα… Να μου δώσετε την ευκαιρία να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της αγαπημένης μας Θεσσαλονίκης!”