Χιόνι, χιονόνερο και βροχή είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού από το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, με την θερμοκρασία να έχει πέσει κατακόρυφα και το βράδυ να κυμαίνεται γύρω στο μηδέν (0).

Η κυκλοφορία γίνεται προσεκτικά και με λάστιχα χειμερινής σεζόν, ενώ στην περιφερειακή απαγορεύτηκε από το μεσημέρι η κυκλοφορία φορτηγών και λεωφορείων.

Ο καιρός άρχισε να παρουσιάζει επιδείνωση από το πρωί, ενώ η βροχή και το χιονόνερο θα διαρκέσουν μέχρι τις πρωϊνές ώρες της Κυριακής. Μετά τα φαινόμενα θα σταματήσουν, αλλά θα διατηρηθούν οι άνεμοι και οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου, και οι χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά, από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές, ενώ από τη νύχτα θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί 4 με 6 ενισχυόμενοι γρήγορα στα 6 με 7 και από το μεσημέρι στο Θρακικό στα 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια.

Χιονοπτώσεις επρόκειτο να σημειωθούν από το μεσημέρι στα γύρω ορεινά, από το απόγευμα και στα ημιορεινά, ενώ από την νύχτα και σε πεδινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου