Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται από το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να παραστεί στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης για τη διαχείριση, συντήρηση και λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο εργοτάξιο του σταθμού Αγία Σοφία.

Ενώ παραμένει ακόμα απροσδιόριστο το ακριβές χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου και κυκλοφορίας του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, για μια ακόμη φορά ετοιμάζεται φιέστα υπογραφής μιας σύμβασης.

Προηγήθηκαν δοκιμαστικές βόλτες με τα βαγόνια στη μισή διαδρομή, όπως και παλιότερα επιδείξεις με μουσαμάδες στην περιοχή του Συντριβανίου.

Οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν ανάγκη από φιέστες αλλά περιμένουν λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα και κυρίως μα μην περιμένουν με τις ώρες στις στάσεις των λεωφορείων του ΟΑΣΘ ή να μην συνωστίζονται στα παλιά οχήματα σαν σαρδέλες.

Ωστόσο οι πολιτικοί προτιμούν τις εκδηλώσεις και την επικοινωνιακή προβολή. Έτσι  ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί νωρίτερα στα ιστορικά Κεραμεία Αλλατίνη, όπου θα παρουσιαστεί το σχέδιο για την ανάπλαση και αξιοποίηση του ακινήτου.

Στις 18:30 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στις 19:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην εκδήλωση της εταιρείας Dimand για την παρουσίαση της αστικής ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποιίας ΦΙΞ, στο παλιό λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός το πρωί στις 10:00 μετέβη στην Κοζάνη, όπου παρέστη και μίλησεσε εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη.