Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Σπύρου Πέγκα κατεβαίνει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, αλλά και όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος.

Η κίνηση του Γιάννη Μπουτάρη βρήκε θετικές, αλλά και αρνητικές αντιδράσεις, καθώς δεν συνηθίζεται ένας πρώην δήμαρχος να κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Πρόκειται όντως για μια πράξη υπέρβασης από τα συνηθισμένα, που δείχνει κατ΄αρχάς ότι ο Μπουτάρης δεν νοιάζεται για τα αξιώματα και την βαρύτητά τους. Βέβαια δεν αποκλείεται να θέλει ο ίδιος να μην απέχει από τα κοινά και να παίζει ρόλους εντός της σκακιέρας από φιλοδοξία.

Οι αντιρρησίες ισχυρίζονται ότι δεν θα έπρεπε ο Μπουτάρης να ταχθεί αναφανδόν υπέρ του  Σπ. Πέγκα, διότι έτσι “ρίχνει” άλλους πρώην συνεργάτες του, ανάμεσα στους οποίους είναι ο Κων. Ζέρβας, ο Π. Λεκάκης και πολλοί άλλοι. Επίσης σχολιάζουν ότι η κίνηση του Μπουτάρη θα επιφέρει ζημιά στην παράταξη του Κ. Ζέρβα, επηρεάζοντας ένα μέρος των ψηφοφόρων.

Ωστόσο το δικαίωμα των επιλογών είναι σεβαστό και ο Γιάννης Μπουτάρης έκανε την επιλογή του, χωρίς να νοιάζεται για όσους λένε: “Από δήμαρχος, κλητήρας…”

Τι αναφέρει ο ίδιος ο Μπουτάρης

Ο πρώην δήμαρχος σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, τονίζει ότι δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρεται και να νοιάζεται για όσα συμβαίνουν στην πόλη. « Δυστυχώς αυτά τα τέσσερα χρόνια η Θεσσαλονίκη πήγε πολλά βήματα πίσω», αναφέρει. Διευκρινίζει μάλιστα ότι ο ίδιος δεν έχει καμία προσδοκία προσωπικού οφέλους ή αξιώματος.

Αναλυτικά ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε:

«Μετά την ολοκλήρωση της δημαρχιακής θητείας μου στον δήμο Θεσσαλονίκης, δεν έπαψα ποτέ να ενδιαφέρομαι και να νοιάζομαι για όσα συμβαίνουν στην πόλη. Δυστυχώς αυτά τα τέσσερα χρόνια η Θεσσαλονίκη πήγε πολλά βήματα πίσω. Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Σπύρου Πέγκα αποτελεί έκφραση της ανησυχίας μου για την πορεία της πόλης. Ήμουν και θα είμαι πάντα ενεργός πολίτης. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου η συμμετοχή μου στο δημοτικό συμβούλιο, ως απλός σύμβουλος, ικανοποιεί αυτή την έγνοια μου για την πόλη. Είμαι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς καμία προσδοκία προσωπικού οφέλους ή αξιώματος».

Σπ. Πέγκας: Διαχρονικό νοιάξιμο του για την πόλη

«Τιμητική» για την παράταξή του θεωρεί τη συμμετοχή του Γιάννη Μπουτάρη ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Πέγκας.

«Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο είναι τιμητική για τη δημοτική μας κίνηση και πρωτοπόρα για τον δημόσιο βίο. Η υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος εκφράζει το διαχρονικό νοιάξιμό του για την πόλη, ανεξάρτητα από τίτλους και αξιώματα. Δηλώνει την ανάγκη συστράτευσης όλων των δυνάμεων της πόλης που επιθυμούν την αλλαγή στη διοίκηση του δήμου και ονειρεύονται μια Θεσσαλονίκη δυναμική, εξωστρεφή, προοδευτική και βιώσιμη. Τον ευχαριστώ από καρδιάς», δήλωσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης “Θεσσαλονίκη για όλους”:

Ανακοινώνουμε σήμερα την υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τη δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη για Όλους».

Σε δήλωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Πέγκας αναφέρει:
«Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσουμε σήμερα ότι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη ‘’Θεσσαλονίκη για Όλους’’. Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο είναι τιμητική για τη δημοτική μας κίνησης και πρωτοπόρα για τον δημόσιο βίο. Η υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος εκφράζει το διαχρονικό νοιάξιμό του για την πόλη, ανεξάρτητα από τίτλους και αξιώματα. Δηλώνει την ανάγκη συστράτευσης όλων των δυνάμεων της πόλης που επιθυμούν την αλλαγή στη διοίκηση του δήμου και ονειρεύονται μια Θεσσαλονίκη δυναμικη, εξωστρεφή, προοδευτική και βιώσιμη. Τον ευχαριστώ από καρδιάς».