Τραγωδία προκάλεσε στην Πολίχνη το ισχυρό μπουρίνι, που ξέσπασε στην περιοχή τις πρώτες απογευματινές ώρες, καθώς δημιουργήθηκαν χείμαρροι  – ποτάμια από την σύγκλιση τεσσάρων ρεμάτων στην ευρύτερη περιοχή, κοντά στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ένας άντρας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων εντοπίστηκε νεκρός σε κατοικημένη περιοχή στην Πολίχνη. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας άλλος άντρας αγνοείτο, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι πρόκειται για τον οδηγό του αυτοκινήτου, το οποίο παρασύρθηκε νωρίτερα από τα ορμητικά νερά, στη διάρκεια της σφοδρής νεροποντής που έπληξε την πόλη.

Τον άτυχο άντρα εντόπισε κάτοικος της περιοχής, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το σημείο όπου παρασύρθηκε το αυτοκίνητο, κοντά στο Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”.

Η ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στις γύρω περιοχές, όπου κατά διαστήματα έπεσε και χαλάζι, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ισόγεια καταστήματα και δρόμοι και να σημειωθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Το ξαφνικό μπουρίνι έπληξε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα σταδιακά και κατά διαστήματα και σε ορισμένες περιοχές, κυρίως στη Σταυρούπολη, στη Νεάπολη και γενικότερα στη δυτική Θεσσαλονίκη, τα καιρικά φαινόμενα ήταν εντονότερα, σε σχέση με το κέντρο της πόλης.

Ιδιοκτήτες καταστημάτων και ισόγειων κατοικιών επικοινωνούν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άντληση υδάτων και την απομάκρυνση σπασμένων κλαδιών δέντρων.