Στο Ελαιόρεμα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δύο στρεμμάτων, δημιουργήθηκε το πρώτο πάρκο σκύλων του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, ο οποίος εδώ και χρόνια υποστηρίζει παράλληλα προγράμματα προστασίας και φροντίδας αδέσποτων ζώων.

Στο πάρκο, που είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων, υπάρχουν ξύλινες κατασκευές και παιχνίδια, παγκάκια και περίφραξη, όλα φιλικά στο περιβάλλον και στους τετράποδους φίλους των ανθρώπων.

Τα ζώα θα έχουν τη δυνατότητα στον συγκεκριμένο χώρο να αθλούνται, να παίζουν και να είναι ευτυχισμένα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

«Είναι η έμπρακτη απόδειξη της φροντίδας και του σεβασμού στους τετράποδους κατοίκους της πόλης μας», προσθέτει ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Βέβαια στις σχετικές ανακοινώσεις ουδέν αναφέρεται για τις περιπτώσεις ανθρώπων, που έπεσαν θύματα επιθέσεων από αδέσποτα σκυλιά στο Ελαιόρεμα και σε άλλες περιοχές του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης.

Σεβασμός και αγάπη για τους αδέσποτους φίλους μας

Στην ιστοδελίδα του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη δημοσιεύεται σχετικό κείμενο με τίτλο”Σεβασμός και αγάπη για τους αδέσποτους φίλους μας!”

«Σεβασμός και αγάπη για τα ζώα» είναι το σύνθημα της εκστρατείας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη που έχει ως στόχο την προστασία των αδέσποτων. Το πρόγραμμα, που έχει ξεκινήσει πριν από δέκα χρόνια σκοπεύει στο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα προστασίας των αδέσποτων ζώων και παράλληλα να προστατεύσει τους πολίτες από τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους.

Βέβαια ο αγώνας και η προσπάθεια για την προστασία των αδέσποτων δεν είναι για το δήμο μας κάτι καινούργιο, καθώς και στο παρελθόν με ευθύνη των δημοτικών αρχών των τριών παλιών δήμων υπεύθυνοι φρόντιζαν όλα τα αδέσποτα που συγκεντρώνονταν. Στη συνέχεια τα στείρωναν, τα αποπαρασίτωναν και τα εμβολίαζαν, ενώ γινόταν και φιλοξενία σε ειδικό χώρο.

Παράλληλα ο δήμος μας συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην υιοθεσία αδέσποτων ζώων από τους δημότες μας.

Ο δήμος προς αυτή την κατεύθυνση δημοσιεύει φωτογραφίες αδέσποτων, που φιλοξενούνται αυτή την εποχή σε δημοτικές εγκαταστάσεις. Υπάρχουν κουταβάκια αλλά και μεγαλόσωμα σκυλιά – καλοί φύλακες έτοιμα να φυλάξουν τον χώρο όσων τα αγαπήσουν, τα φροντίσουν και τα υιοθετήσουν! Να σημειωθεί ότι στην πρώτη περίπτωση, στα κουταβάκια, υπάρχει ενδεχόμενο να βρεθούν στο δρόμο, γεγονός που κανείς δεν θέλει. Φιλόζωοι και μη.

Όπως τονίζει και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, η προστασία των αδέσποτων είναι πάνω απ’ όλα δείγμα πολιτισμού κι εμείς στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη έχουμε αποδείξει όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις ότι είμαστε πολιτισμένοι, φιλάνθρωποι και φιλόζωοι. Ας κάνουμε και τώρα το ίδιο… Ας δώσουμε στέγη και αγάπη και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι βέβαιον ότι θα το αναγνωρίσουν και θα ανταποδώσουν…”