Μια ξαφνική ασθένεια (εγκεφαλικό), σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κλόνισε και την ψυχική υγεία του 53χρονου επίκουρου καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να φτάσει ως το απονενοημένο διάβημα, κόβοντας τις φλέβες του μέσα στο γραφείο του.

Η αυτοκτονία του καθηγητή, πατέρα δύο παιδιών, συγκλόνισε την πανεπιστημιακή κοινότητα και βύθισε στο πένθος τους οικείους και τους φίλους του, καθώς αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν πως ο δικός τους άνθρωπος, ένας οικογενειάρχης και συγκροτημένος επιστήμονας οδηγήθηκε σε μια τέτοια απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύτηκαν στο protothema.gr πρόκειται για τον επίκουρο καθηγητή Φ.Γ, ο οποίος τα τελευταία δέκα χρόνια εργαζόταν στο τμήμα Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, με γνωστικό αντικείμενο τη βακτηριολογία και τα λοιμώδη νοσήματα των ζώων.

Το πρωί της Τρίτης, ο 53χρονος ακαδημαϊκός πήγε στο Πανεπιστήμιο, καθώς είχε μάθημα και ανέβηκε στο πρώτο όροφο που βρισκόταν το γραφείο του χωρίς κανείς να υποψιάζεται τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Ο συναγερμός για τον 53χρονο σήμανε περίπου στις 12 το μεσημέρι όταν φοιτητές ενημέρωσαν τις πανεπιστημιακές αρχές ότι ο καθηγητής έχει αργήσει να πάει στην αίθουσα.

Τότε ήταν που μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας πήγαν στο γραφείο του όπου και βρηκαν τον 53χρονο μέσα σε ένα λουτρό αίματος αφού είχε κόψει με αιχμηρό αντικείμενο τις φλέβες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής Κτηνιατρικής είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο πριν από μερικούς μήνες και αυτό είχε επιβαρύνει την ψυχολογία του. Οι ίδες πληροφορίες από τον στενό του κύκλο αναφέρουν ότι ο αυτόχειρας καθηγητής δεν άντεξε το γεγονός ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί σωστά τον εαυτό του.

Εξαίρετος και ευαίσθητος, λένε οι συνάδελφοί του

Όλοι στην πανεπιστημιακή κοινότητα κάνουν λόγο για έναν εξαίρετο άνθρωπο και επιστήμονα δραστήριο και ευγενικό.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο ΑΠΘ εντόπισαν ένα σημείωμα του 53χρονου με το οποίο αποχαιρετούσε τους δικούς του ανθρώπους ζητώντας μάλιστα από την γυναίκα του να προσέχει τα παιδιά τους. Κατά πληροφορίες ο καθηγητής ζητούσε συγγνώμη από την οικογένειά του και δήλωνε πόσο πολύ τους αγαπούσε.

Εκτός από το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ο ακαδημαϊκός είχε εργαστεί στον Ελληνικό Στρατό, στο τμήμα βιολογικών ερευνών και στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενώ είχε δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα και εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και ιστοσελίδες.Ό
Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν εξαίρετο οικογενειάρχη και σωστό επαγγελματία.

Ο Πρύτανης του  ΑΠΘ Νικόλαος Παπαϊωάννου σε δήλωσή του ανέφερε: «Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν. Ήταν ένας εξαιρετικός συνάδελφος, ευαίσθητος και πάντα συγκεντρωμένος στο καθήκον. Τίμησε τη διαδρομή του τόσο στον ελληνικό στρατό, όσο και ως καθηγητής και μέλος του ΑΠΘ. Ήταν ένας αξιαγάπητος δάσκαλος που τα τελευταία χρόνια στις εσωτερικές κατατάξεις βρισκόταν πάντα στις πρώτες θέσεις από τους ίδιους τους φοιτητές».