Γκάφα με αντιαισθητικές προεκτάσεις, χαμηλού επιπέδου εκτίμηση για την αισθητική του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, τάσεις εμπορευματοποίησης των πάντων με την ευλογία της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου ή κίνηση επενδυτικού ενδιαφέροντος δια της πλαγίας οδού, κρύβεται πίσω από την απόπειρα δημιουργίας στεγάστρου με τέντα 500 τ.μ στον “Κήπο των εποχών”, δίπλα στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Οι επίσημες αρχές, πλην του Δημάρχου τηρούν σιγή ιχθύος, αλλά μετά τις αντιδράσεις απομακρύνθηκε τελικά από τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης η τεράστια τέντα που είχε τοποθετηθεί στον «Κήπο των Εποχών», με αδειοδότηση από μέρους της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Είχε προηγηθεί προειδοποίηση την οποία απηύθυνε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφέροντας ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει την παραμονή της εν λόγω κατασκευής στον χώρο πρασίνου της Νέας Παραλίας. Για το θέμα αυτό εστάλη επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ Στέφανο Βλαστό.

Η πολεοδομία έκρινε την κατασκευή παράνομη και οι εργασίες απομάκρυνσης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες από την κίνηση πολιτών “Φίλοι της νέας Παραλίας”, που, με ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι η τέντα ‘”εδράζεται σε μεγάλης διατομής πολυάριθμα μεταλλικά υποστυλώματα πακτωμένα μέσα στον Κήπο με ανυπολόγιστες συνέπειες για το ριζικό και αρδευτικό σύστημα του Κήπου”.

η ίδια κίνηση απαιτούσε ταυτόχρονα εξηγήσεις από την Αντιδημαρχία Πρασίνου, την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων και από τον ίδιο τον Δήμαρχο γιατί επέτρεψαν να γίνει αυτή η καταστροφική παρέμβαση.

kipos-epoxon-kataskeyi1.jpg

 

H  ανακοίνωση των «Φίλων της Νέας Παραλίας»:

“Εδώ και μερικές μέρες έχει στηθεί στον Κήπο των Εποχών, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, μία τεράστια τέντα, άθλιας αισθητικής, εδραζόμενη σε μεγάλης διατομής πολυάριθμα μεταλλικά υποστυλώματα πακτωμένα μέσα στον Κήπο με ανυπολόγιστες συνέπειες για το ριζικό και αρδευτικό σύστημα του Κήπου.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν αναφέρουν ότι ο Δήμος δεν γνώριζε τίποτα, δεν αντιλήφθηκε τίποτα… και ότι η συγκεκριμένη κατασκευή έγινε χωρίς την άδειά του!!!

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει παραχωρηθεί η χρήση της Νέας Παραλίας είναι ο μόνος αρμόδιος να εγκρίνει και να αδειοδοτεί οποιαδήποτε εκδήλωση, πόσο μάλλον κατασκευή τέτοιας έκτασης!!!

Ο Κήπος των Εποχών ήταν ένα πανέμορφο φυσικό λιβάδι στον οποίο -ίσως δεν είναι γνωστό- πριν 2,5 χρόνια φυτέψαμε οι Φίλοι της Νέας Παραλίας σε συνεργασία με 60 Σχολεία, 60 δέντρα τα οποία φρόντισαν να μην ποτίζουν και ξεράθηκαν…

Είναι γνωστή επίσης η “χρήση” ενός Κήπου ή ενός Πάρκου και δεν νοείται η υπερκάλυψή τους με κατασκευές πόσο μάλλον τέτοιας έκτασης και αισθητικής…

Απαιτούμε εξηγήσεις από την Αντιδημαρχία Πρασίνου, την Αντιδημαρχία Τεχνικών Εργων και φυσικά από τον ίδιο τον Δήμαρχο γιατί επέτρεψαν να γίνει αυτή η καταστροφική παρέμβαση.

Ζητάμε να σεβαστούν επιτέλους τον μοναδικό μεγάλο Δημόσιο Χώρο που διαθέτει η πόλη μας και που τόσο τον έχουν αγαπήσει και χαίρονται όλοι οι δημότες και οι επισκέπτες της.

Απαιτούμε να σταματήσουν να καταστρέφουν ότι όμορφο παρέλαβαν, όπως έκαναν και με τον Κήπο του Νερού και να φροντίζουν τουλάχιστον να τα συντηρούν όπως έχουν υποχρέωση. Ζητάμε εισαγγελική παρέμβαση για την συγκεκριμένη υπόθεση”.