Μια νέα σελίδα ανοίγει για την Θεσσαλονίκη μετά την εκλογή του Στέλιου Αγγελούδη, που θεωρείται ένας έμπειρος μάνατζερ με νομική κατάρτιση ως επιτυχημένος δικηγόρος, σηματοδοτώντας κάτι διαφορετικό από τις ιδιαιτερότητες του Γιάννη Μπουτάρη και την άτολμη διοίκηση του Κων. Ζέρβα.

Ο Στέλιος Αγγελούδης με πολιτική καλλιέργεια και συμμετοχή στα κομματικά γρανάζια του ΠΑΣΟΚ, δίπλα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως επίσης και με διοικητική συγκρότηση ως πρόεδρος του ΟΛΘ και αθλητικών ομοσπονδιών, με σημαντικό έργο στο Αθλητικό Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης έχει τα ατού για να είναι επιτυχημένος δήμαρχος.

Η βάση υπάρχει, δίπλα του δραστηριοποιούνται και έχουν συνταχθεί μαζί του αξιόλογα στελέχη και πρόσωπα από την αγορά, την επιστήμη, τον συνδικαλισμό και την αυτοδιοίκηση, κάτι, που σημαίνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για επιτυχία.

Ένα ζήτημα, που θα βρεθεί ενώπιον της νέας διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι τα μεγάλα έργα, η ολοκλήρωση της λειτουργίας του Μετρό, το συγκοινωνιακό, η κατασκευή του Flyover και άλλα ακόμη, που προωθούνται από την κυβέρνηση της Ν Δ και από επιχειρηματικά συμφέροντα, που ναι μεν κινούνται προς αναπτυξιακούς στόχους, αλλά ενέχουν κινδύνους διαπλοκής.

Οι Θεσσαλονικείς προσδοκούν να δουν την πόλη τους καλύτερη, καθαρότερη με νέα πνοή σε έργα, σε υποδομές, με ανάδειξη νέων θεσμών, με σημαντικότερο ρόλο στα Βαλκάνια, με επιχειρηματικές ευκαιρίες και με ανθρώπινη καθημερινότητα και πάταξη της αυθαιρεσίας στο παρκάρισμα και της ασυδοσίας σε καταλήψεις δημοσίων χώρων, που δίνουν μια εικόνα τριτοκοσμικής πόλης.

Δεν είναι βέβαιο αν ο κ. Αγγελλούδης θα τολμήσει με αποφασιστικό τρόπο να “απάσει αυγά” ή αν θα συμβιβαστεί και θα διατηρήσει σχέσεις εξάρτησης από τα γνωστά πρόσωπα και συστήματα. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρξουν εμμονές, όπως αυτές για το θέμα του Μετρό στο παρελθόν, ούτε ατολμίες και συμβιβασμοί όπως αυτοί, που φάνηκαν την τελευταία τετραετία. Όλοι προσμένουν το διαφορετικό. Η πορεία θα το δείξει.

Τι θα επιδιώξει ο Στέλιος Αγγελούδης

Ο ίδιος ο κ. Αγγελούδης φαίνεται να έχει επίγνωση του τι έχει μπροστά του και στις πρώτες δηλώσεις του δίνει την υπόσχεση ότι ο ίδιος και η ομάδα του θα δουλέψουν «για τους ανθρώπους αυτής της πόλης γιατί το αξίζουν».

Αυτά είπε φανερά συγκινημένος μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Σε πανηγυρικό κλίμα στο εκλογικό του κέντρο επί της οδού Βενιζέλου, ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, ανέφερε αρχικά: «Η πόλη μας, η όμορφη Θεσσαλονίκη μίλησε. Οι πολίτες μίλησαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Θεσσαλονικείς και αυτούς που μας τίμησαν με τη ψήφο τους, αλλά και όλους αυτούς που έκαναν άλλη επιλογή. Αλλά και εκείνους που επέλεξαν την αποχή. Είναι δική μας τώρα η ευθύνη να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη τους με τη δουλειά μας».

Ώρα δουλειάς για τους ανθρώπους της πόλης μας

Ο κ. Αγγελούδης στη συνέχεια τόνισε: «Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς για τους ανθρώπους της πόλης μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου, τους εθελοντές μας, αλλά κυρίως τους υποψήφιους της ”Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη”. Αυτούς τους υπέροχους ενεργούς πολίτες που με εμπιστεύτηκαν να κάνουμε αυτή την όμορφη περιπέτεια, όμορφο ταξίδι για την πόλη μας. Αλλά και όλους όσους συνέβαλαν για να είμαστε σήμερα εδώ».

Λέγοντας δε «αλλάξαμε σελίδα», ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης σημείωσε: «Γράφουμε ιστορία όλοι μαζί. Για μια καλύτερη καθημερινότητα, για μεγαλύτερη φροντίδα και δράση. Για τη Θεσσαλονίκη που μας ενώνει. Τώρα ξεκινάμε. Δεν περισσεύει κανείς. Τώρα είναι η ώρα να ανταποδώσουμε στην πόλη όλα αυτά που της χρωστάμε. Θα δουλέψουμε για τους ανθρώπους αυτής της πόλης γιατί το αξίζουν. Γιατί η Θεσσαλονίκη μπορεί καλύτερα και θα το κάνουμε».

Σημειώνεται πως ο Στέλιος Αγγελούδης είναι ο 62ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην ιστορία του Δήμου.