Με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων -για μια ακόμη χρονιά- αναμένεται να διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή (21/4), ο 18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος». Αγώνας 42 χιλιομέτρων, ο οποίος έχει αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ο Μαραθώνιος και φέτος πλαισιώνεται από άλλους τρεις δρομικούς αγώνες:

Τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 10χλμ., με αφετηρία το Δημαρχείο Αμπελόκηπων-Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη,

Τον Δρόμο μαθητών δημοτικών σχολείων του 1χλμ., με αφετηρία την πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης,

Τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5χλμ., η εκκίνηση του οποίου θα δοθεί από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ο τερματισμός και για τους τρεις δρόμους, όπως ισχύει και για τον Μαραθώνιο, είναι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 20 Απριλίου, μία μέρα πριν τον Μαραθώνιο, θα διεξαχθεί η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία, η οποία θα ξεκινήσει το πρωί από τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας και στις 6 το απόγευμα θα αφιχθεί στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Στους οκτώ καλύτερους του κόσμου

«Ο Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος”, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία διεθνών οργανισμών, κατατάσσεται στους 8 καλύτερους του κόσμου και είναι 4ος καλύτερος στην ασφάλεια των δρομέων», ανέφερε σήμερα, χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για τον αγώνα, στη Θεσσαλονίκη, ο γενικός διευθυντής του Μαραθωνίου, Δρόσος Χριστόπουλος.

Γνωστοποίησε, παράλληλα, ότι στους τέσσερις δρομικούς αγώνες φέτος θα συμμετέχουν συνολικά 17.000 δρομείς από 71 χώρες, οι 2.000 εκ των οποίων είναι οι μαραθωνοδρόμοι που θα τρέξουν την απόσταση των 42 χιλιομέτρων από την Πέλλα ως τη Θεσσαλονίκη.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζοντας τον Μαραθώνιο «μεγάλη γιορτή που αγκαλιάζει τους πάντες», αλλά και το πώς συμβάλλει αυτός στην «ανάδειξη της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας», ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας, Χρήστος Μήττας, ο πρόεδρος του σωματείου ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης ( το οποίο διοργανώνει τον Μαραθώνιο, με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας), Γιάννης Ποδιώτης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελόκηπων-Μενεμένης, Λαζαρος Κυρίζογλου, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κούλα Γιαννακίδου.