Δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο κτίριο της πρυτανείας του ΑΠΘ που από το μεσημέρι τελούσε υπό κατάληψη και ανάγκασαν τους καταληψίες να αποχωρήσουν.

Οι άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν στους χώρους του κτιρίου προκειμένου να «σπάσουν» την κατάληψη με μια αιφνιδιαστική κίνησή τους και χωρίς τίποτε να προμηνύει το σχέδιό τους. Η είσοδος στο κτίριο έγινε από το υπόγειο πάρκινγκ και τα ΜΑΤ ελέγχουν τους χώρους για να τους παραδώσουν στη διοίκηση του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές βγήκαν από το κτίριο και παρέμεναν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό φωνάζοντας συνθήματα. Στις 19:00 οι φοιτητές βγήκαν στον κεντρικό δρόμο της πανεπιστημιούπολης και ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Η εισβολή στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποιήθηκε από ομάδα ατόμων φοιτητικών συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου, μετά την ολοκλήρωση της πορείας ενάντια στο σχέδιο νόμου που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει διατάξεις για τη λειτουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Σε ανακοίνωση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα μέλη των συλλογικοτήτων αναφέρουν πως προχωράνε σε κατάληψη της πρυτανείας καταγγέλλοντας την απόφαση που έλαβε χθες η Σύγκλητος του Ιδρύματος για την εξ αποστάσεως διαδικτυακή διενέργεια εξετάσεων στα Τμήματα που τελούν υπό κατάληψη τις τελευταίες εβδομάδες. Έχουν αναρτήσει από τον τέταρτο όροφο του κτιρίου διοίκησης πανό με συνθήματα κατά των ηλεκτρονικών εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι για το απόγευμα είχε προγραμματιστεί προγραμματισμένη συνεδρίαση της Συγκλήτου για την παρουσίαση των υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του πρύτανη.

Στην φοιτητική πορεία που έγινε νωρίτερα συμμετείχαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων, εκπαιδευτικών ενώσεων και μαθητικών συλλόγων. Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Καμάρας και διασπάστηκε σε δύο μέρη που με χρονική απόσταση κινήθηκαν μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Δωδεκανήσου με παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το ΥΜΑΘ και επιστροφή στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Η ομάδα των ατόμων που εισέβαλε στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ συμμετείχε στο δεύτερο μπλοκ της πορείας.