Με μια αιφνιδιαστική απόφασή της η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, που είχε εκλεγεί από τις ενδοπαραταξιακές διαδικασίες της “Πρωτοβουλίας” για να διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης, παραιτήθηκε από όλα τα αξιώματα και από την ιδιότητα της υποψηφίας δημάρχου.
Η κα Γούλα φέρεται να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την συμπεριφορά ανθρώπων του στενού περιβάλλοντός της στο Δήμο και πιο πολύ από τις επαφές και συναντήσεις, που είχε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης τις τελευταίες μέρες με την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και τον υποψήφιο της “ΠΟΛΗχρωμης Πόλης” Σπύρο Βούγια. Και μάλιστα εξ αιτίας και του γεγονότος ότι ο κ. Μπουτάρης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Σπύρο Βούγια με διψήφιο ποσοστό !

Πέραν της απόσυρσης της υποψηφιότητας η Καλυψώ Γούλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί πως παραιτείται και από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και από δημοτική σύμβουλος.

Η κα Γούλα, αναφέρεται στο αποτέλεσμα των ενδοπαραταξιακών εκλογών που την ανέδειξε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία” και τονίζει πως “ορισμένοι άνθρωποι με τους οποίους συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα για την πόλη μας, μη αποδεχόμενοι τη νομιμότητα και το αποτέλεσμα που προέκυψε με τη συμμετοχή του 80% του εκλογικού σώματος, κατέλυσαν κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικότητας, αυτονόητων βασικών αρχών της παράταξής μας. Και στη συνέχεια επέλεξαν να υπονομεύσουν την πορεία της παράταξης προς τις εκλογές διαπραγματευόμενοι πίσω από κλειστές πόρτες το προσωπικό τους μέλλον”.
Προσθέτει, πως “ο αξιακός μου κώδικας, η προσωπική μου διαδρομή και η αξιοπρέπειά μου με αναγκάζουν να αποσύρω την υποψηφιότητά μου με την “Πρωτοβουλία” και ταυτόχρονα να υποβάλω την παραίτησή μου τόσο από τη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, όσο και από αυτήν της δημοτικής συμβούλου”.