Έτσι διατύπωσε την θέση ότι πρέπει να τεθεί «συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και συγκεκριμένοι κανόνες που όχι μόνο δεν θα υποβαθμίσουν την κεφαλαιώδη σημασία των δρομικών γεγονότων, αλλά αντίθετα θα τα θωρακίσει και θα τα αναβαθμίσει».
Με αφορμή άρθρο που δημοσιεύθηκε στο site της εφημερίδας «Μακεδονία», όπου γινόταν αναφορά στην αναγκαιότητα να μπει τάξη στις εκδηλώσεις που γίνονται στους δρόμους της πόλης, ο κ. Αγγελούδης τοποθετήθηκε με μια ανοιχτή επιστολή τονίζοντας πως «τα δρομικά γεγονότα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της “αθλητικής Θεσσαλονίκης” που θέλουμε να οικοδομήσουμε. Πρέπει, όμως, να γίνει από όλους κατανοητό, πως η αντίληψη που έχει επικρατήσει σε πολλούς για μια Θεσσαλονίκη – ξέφραγο αμπέλι ανήκει πλέον στο παρελθόν».
Η πόλη δεν μπορεί να υπακούει σε ιδιοκτησιακές λογικές
Προσθέτει ο δήμαρχος και τα εξής: «Η πόλη δεν μπορεί να υπακούει στις ιδιοκτησιακές λογικές κάποιων που αντιλαμβάνονται ως δεδομένο, ότι μπορούν να αποφασίζουν αυθαίρετα για το πότε και το πώς θα διοργανώνεται μια δράση, για το πότε και το πώς θα λειτουργεί η πόλη. Είναι σαφές πως αυτή η προχειρότητα που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα και αφήνει έντονο το αποτύπωμά της στην εικόνα της πόλης (όπως για παράδειγμα οι απαράδεκτες εικόνες με πλαστικά ποτήρια και άλλα απορρίμματα κατά μήκος όλων των κεντρικών δρόμων στο πέρας του προηγούμενου νυχτερινού Ημιμαραθωνίου) είναι ειλημμένη απόφαση πως δεν μπορεί να συνεχιστεί».
Μάλιστα διευκρινίζει πως μέχρι το τέλος του 2024 θα φιλοξενηθούν στη Θεσσαλονίκη δύο δρομικές δράσεις: ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος και το Olympic Day Run και συμπληρώνει ότι άμεσα ξεκινά μια ευρεία διαβούλευση με αθλητικούς συλλόγους, προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού, φορείς της πόλης και τους όμορους δήμους, με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και οργάνωση των δράσεων για το επόμενο έτος.