Με σύγχρονα μηχανήματα θα εξοπλιστεί το Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, με αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αφορά σε 30 διαφορετικά είδη και σε συνολικά 45 μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, χειρουργικές τράπεζες, ειδικά κρεβάτια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, συσκευές laser, μηχανήματα αιμοκάθαρσης, ακτινολογικά μηχανήματα, υπερηχοτομογράφους κ.ά.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η Περιφέρεια συνεχίζει το μεγάλο πρόγραμμα εξοπλισμού των νοσοκομείων και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, προκειμένου να ενισχύσει αποφασιστικά το σύστημα δημόσιας υγείας, διασφαλίζοντας ότι οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας θα λαμβάνουν τις πλέον σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες.

«Με τα καινούργια μηχανήματα, με τα οποία προμηθεύουμε τα νοσοκομεία, κάνουμε πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν και τα πιο δύσκολα περιστατικά και να παρέχουν ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Η δημόσια υγεία αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.