Ενώ οι Θεσσαλονικείς ταλαιπωρούνται αφάνταστα καθημερινά στην περιφερειακή οδό, λόγω Fly over, αν και ακόμη δεν άρχισαν οι εργασίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και επιδίδεται σε συσκέψεις.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με τις Διοικήσεις του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), και της Εγνατίας Οδού Α.Ε..

Κατόπιν, ο  κ. Σταϊκούρας θα αναχωρήσει για τη Σόφια, προκειμένου να συναντηθεί, στις 16:00, με τον υπουργό Οικονομικών της Βουλγαρίας Ασέν Βασίλεφ, όπου θα συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούν ζητήματα συνδεσιμότητας των δύο χωρών.

Η επίσκεψη λαμβάνει χώρα σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα, μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βούλγαρου ομόλογου του Νικολάι Ντένκοφ, με τη συμμετοχή μελών των κυβερνήσεών τους.

Και ο Ν. Ταχιάος για βόλτα με το Μετρό

Την Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί αύριο, Τρίτη 16/01, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών με αρμοδιότητα τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών του Μετρό αλλά και να έχει την εμπειρία μιας… κανονικής μέρας στο μετρό, αφού θα ταξιδέψει σε όλη τη βασική γραμμή με συρμό χωρίς οδηγό.

Συγκεκριμένα, στις 10.00, θα επισκεφτεί το Αμαξοστάσιο του Μετρό Θεσσαλονίκης όπου θα ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικό Μετρό Α.Ε. Νικόλαο Κουρέτα και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ Αλέξανδρο Εξάρχου.

Στη συνέχεια, θα επιβιβαστούν σε τρένο του Μετρό Θεσσαλονίκης, στις αποβάθρες του Αμαξοστασίου, το οποίο θα πραγματοποιήσει όλη τη διαδρομή της βασικής γραμμής χωρίς οδηγό και θα καταλήξει στον «Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό» όπου θα γίνει ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Σταθμού καθώς και στον επίγειο περιβάλλοντα κοινόχρηστο χώρο που αποκαταστάθηκε πρόσφατα και αποδόθηκε στην πόλη