Κοινή δράση ΔΕΕΠ Χαλκιδικής με τη Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης Νέας Δημοκρατίας
Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας

Σειρά επισκέψεων με ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες στα Νέα Μουδανιά και στον Πολύγυρο πραγματοποίησαν στελέχη των οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική για εξέταση προβλημάτων της περιοχής.

Οι συναντήσεις έγιναν έπειτα από συνεννόηση των προέδρων της  Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Χαλκιδικής και της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης, Γιάννη Αρζουμανίδη και Ζήση Ιωακείμοβιτς αντίστοιχα. Συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χαλκιδικής μαζί με τον επικεφαλής της θεματικής γραμματείας Παραγωγικών Τομέων – Ναυτιλίας της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Καρδαρά, καθώς επίσης και με το μέλος του τομέα Ιωάννη Βασίλογλου.
Τα στελέχη συνομίλησαν για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες της εστίασης, του τουρισμού και του εμπορίου ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου καθώς επίσης και πιθανούς τρόπους βελτίωσης της καθημερινότητας .Ευχάριστη συζήτηση έγινε με τον τ.βουλευτή και πτέραρχο εν αποστρατεία Αθηναίο Φλωρίνη για τις Ευρωεκλογές σε τυχαία συνάντηση σε κεντρικό καφέ των Νέων Μουδανιών.
Θεσμική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στον δήμαρχο Νέας Προποντίδας Εμμανουήλ Καρρά, όπου συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα που απασχολούν την προστασία του αγρομεταποιητικού κλάδου.
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος επισήμανε την ανάγκη τήρησης αντιχαλαζικών μέτρων προστασίας στην περιοχή της Προποντίδας και σε όλη τη Χαλκιδική, την έλλειψη νερού που επηρεάζει ταυτόχρονα αγροτική παραγωγή και τουρισμό καθώς επίσης και το μεγάλο πρόβλημα των εργατών γης. Αφού ολοκληρώθηκε η επίσκεψη ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χαλκιδικής απένειμε τιμητική πλακέτα στο δήμαρχο.

Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου

Τα στελέχη συναντήθηκαν θεσμικά με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και τομεάρχη παραγωγικών φορέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννη Κουφίδη. Παρουσιάστηκαν σε συντομία οι μέχρι τώρα δράσεις και αναφέρθηκαν οι προσεχείς εκθέσεις που συνδιοργανώνει το Επιμελητήριο με τους εμπορικούς συλλόγους σε όλη τη Χαλκιδική.
Ο πρόεδρος ανέφερε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που εισπράττει από τον κόσμο με την αύξηση των ενεργειακών δαπανών που επιβαρύνουν τα κόστη κάθε επιχειρηματία και την δυσκολία της ψηφιακής μετάβασης στην άμεση εξυπηρέτηση των επαγγελματιών. Τέλος απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ.
Η συγκεκριμένη κοινή δράση της ΔΕΕΠ Χαλκιδικής με την Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί την απαρχή και πολλών κοινών πρωτοβουλιών που προγραμματίζονται για το προσεχές διάστημα.