Ένα “περίεργο παιχνίδι” με μια ανήλικη σε παραλία της Πιερίας οδήγησε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης έναν συνταξιούχο πυροσβέστη, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση του κοριτσιού.

Πρωτόδικα ο συνταξιούχος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη πέντε ετών, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου και είχε αφεθεί ελεύθερος ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης, κατά την οποία του χορηγήθηκε ένα ακόμη ελαφρυντικό- αυτό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Η επίδικη πράξη τελέστηκε τον Ιούλιο του 2014 σε παραθαλάσσια περιοχή της Πιερίας, όπου ο κατηγορούμενος έκανε τις διακοπές του. Στην ίδια περιοχή παραθέριζε με φιλική οικογένεια και η 10χρονη, τότε, παθούσα. Η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε στους γονείς της όσα είχαν συμβεί και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Στην απολογία του, ο καταδικασθείς αρνήθηκε την κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για παρεξήγηση κατά τη διάρκεια παιχνιδιού στην ακτή.