Συγκλόνισε δικαστές και ακροατήριο η μητέρα του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού καταθέτοντας ως μάρτυρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης: «Σηκώστε το κεφάλι» είπε, με οργισμένο ύφος, στους νεαρούς που κάθονται στο εδώλιο του δικαστηρίου.

Και πρόσθεσε:  «Αν είχατε και μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσατε στα μάτια. Στα μάτια μου θα βλέπατε τον Άλκη».

Έτσι η μάρτυρας, δασκάλα στο επάγγελμα, κατέρριψε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, που χθες αρνήθηκαν όλοι τις κατηγορίες για την δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη.

Η πονεμένη, αλλά ψύχραιμη μάνα, είπε στη συνέχεια:

«Ήθελα να δω ποια είναι αυτά τα παιδιά που δολοφόνησαν τον Άλκη. Δεν υπάρχουν λόγια για τον Άλκη. Μια λέξη μόνο: Αγάπη. Από μικρό παιδί αποδεχόταν τους πάντες. Ήμασταν πάντα μαζί στο ίδιο σχολικό συγκρότημα. Από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο. Ήταν ένα παιδί γεμάτο χαρίσματα. Είχε ειλικρίνεια. Δεν υπήρχε στιγμή στο σπίτι μας να υπάρξει καβγάς ανάμεσα σε μένα και στον σύζυγο μου. Επενέβαινε ο Άλκης. “Μπαμπά, μαμά τι κάνετε;” έλεγε. Ήταν σοφό παιδί. “Να λύσουμε τις διαφορές με επιχειρήματα” έλεγε».

 «Ήταν καβγάς, ήταν ραντεβού θανάτου;»

«Όταν έγινε φοιτητής, πήρε μια γατούλα από μια φιλοζωική. “Μη μιλάτε δυνατά” μας έλεγε. Σεβόταν τη ψυχολογία μιας γατούλας. Δεν ήμουν παρούσα στο περιστατικό. Δεν ήταν δολοφονία. Ήταν μια κτηνωδία, που έζησε το δικό μου το παιδί» πρόσθεσε η μητέρα του Άλκη.

Η μάρτυρας αναρωτήθηκε: «Γιατί τον σκότωσαν; Ήταν καβγάς, ήταν ραντεβού θανάτου;» και απευθύνθηκε και πάλι στους κατηγορούμενους, λέγοντας: «Τι σας έφταιξε μωρέ ο λεβέντης μου; 1,90 ήταν».

«Δεν ήταν δολοφονία, αλλά μια κτηνωδία»

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η μητέρα Μελίνα Κακουλίδου- Καμπανού ανέφερε:

«30 χτυπήματα δέχτηκε το παιδί μου. Του πολτοποίησαν το κεφάλι του. Από μόνα τους έγιναν αυτά τα χτυπήματα; Στο σώμα είχε το χτύπημα με το καράμπιτ . Το τραύμα συνάδει με αυτό το μαχαίρι. Το έκαναν όλοι μαζί. Κανένας δεν το παραδέχτηκε. Από τις 12 μάνες καμία δεν με πήρε να μου πει συγγνώμη” είπε και ανέφερε ένα ένα τα ονόματα των κατηγορουμένων.

Τέλος η μητέρα του Άλκη επανάλαβε: «Δεν ήταν δολοφονία αλλά μια κτηνωδία».

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

«Ένα “γιατί”. Γιατί τον σκότωναν; Τι τους έκανε; Για ποιο λόγο;». Αυτή ήταν η φράση της κ. Καμπανού έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ήταν τα μόνα λόγια που είπε η μητέρα του 19χρονου Άλκη, η οποία δε θέλησε να πει τίποτα άλλο, δείχνοντας συντετριμμένη.