Την αναφορά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πρόσωπο του, κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

«Μπα; Ασχολείται μαζί μου ο κ. Κυριάκος τώρα; Βλέπει κυλιόμενες που παίρνουμε τα πάνω μας και φοβάται; Α ρε Γκρίνμπερκ. Τα εκατομμύρια του Γκρίνμπερκ πάνε χαμένα … Όλοι ξέρουν ότι έχω βγάλει τα χρήματα μου νόμιμα, στην Αμερική, απέναντι στα τζάκια εδώ πέρα», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Στέφανος Κασσελάκης, Κυριακή Μάλαμα: Να κάνουμε πράξη το ” Πολιτισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο”

Διευρυμένη σύσκεψη εργασίας με τους φορείς του πολιτισμού της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από την τομεάρχη Πολιτισμού Κυριακή Μάλαμα.

Στη συζήτηση που διήρκησε πάνω από 3 ώρες, αναπτύχθηκαν όλα τα προβλήματα των ανθρώπων της τέχνης, αλλά και τα ιδιαίτερα ζητήματα της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν εκπρόσωποι από όλες τις τέχνες, οι οποίοι κατέθεσαν καινοτόμες ιδέες, σημαντικές προτάσεις, αλλά και την οπτική τους για το σύνολο της πολιτιστικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, άμεση κοινή δέσμευση όλων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη αποτέλεσε η δημιουργία ενός ανοικτού και διαρκούς φόρουμ ανταλλαγής σκέψεων, αλληλοενημέρωσης, συντονισμού δράσης, και “διακαλλιτεχνικότητας” σε όλα τα θέματα του πολιτισμού τής πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Όλες οι τοποθετήσεις καταγράφηκαν, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει μια προσπάθεια ακόμα μεγαλύτερης αλληλεπίδρασης, με στόχο την από κοινού ολοκλήρωση της επεξεργασίας τής πρότασης νόμου πλαίσιο για τον πολιτισμό, για την οποία έχει δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στους ανθρώπους της τέχνης.

Ο κ. Κασσελάκης και η κυρία Μάλαμα επισήμαναν την ανάγκη να γίνει πράξη το σύνθημα “Πολιτισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο”.