Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες, της ομάδας της Selectour του μεγαλύτερου δικτύου ανεξάρτητων τουριστικών γραφείων στην γαλλική επικράτεια, αλλά και εκτός αυτής, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα δίκτυο, που διαθέτει χίλια διακόσια γραφεία-σημεία πώλησης και τέσσερις χιλιάδες ταξιδιωτικούς συμβούλους ενώ διακινεί περίπου δύο εκατομμύρια ταξιδιώτες ετησίως, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι 12 Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες ήρθαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης. Την ξενάγησή τους στην πόλη και τα μνημεία της, ανέλαβε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
Το fam trip των Γάλλων πρακτόρων βασίστηκε στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Μακεδονική γη, προκειμένου να καταγράψουν ειδικές μορφές τουρισμού. Στην στάση τους στη Θεσσαλονίκη ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, “σύστησε” τα μεγάλα και εντυπωσιακά μνημεία της πολυπολιτισμικής Μακεδονικής Πρωτεύουσας.
Οι Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες γνώρισαν την πόλη που αποτελεί ιστορικό επίκεντρο μιας χώρας με αδιάλειπτη παρουσία που ξεπερνά τα 2.300 χρόνια και βάδισαν στους δρόμους όπου βάδισαν Ρωμαίοι Καίσαρες, φιλόσοφοι, βυζαντινοί αυτοκράτορες και απλοί άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή και ιστορία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ