Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται για σύντομη επίσκεψη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα, Τρίτη στις 11:00 π.μ., σύμφωνα με το πρόγραμμα θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια δύο νέων εγκαταστάσεων της Pfizer.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, θα δώσει το «παρών» στα εγκαίνια του Παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer, στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, με την επιστροφή του στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός θα κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης  Οικονόμου δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει αύριο στην Θεσσαλονίκη τα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer. Πρόκειται για ένα από τα 6 κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της εταιρείας στον κόσμο. Το χρονικό μιας επένδυσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019. Μέχρι σήμερα που μιλάμε απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου στη Θεσσαλονίκη. Αφορά και σε Έλληνες επιστήμονες που είχαν φύγει στο εξωτερικό και επιστρέφουν τώρα στην πατρίδα».

Και συνέχισε: «Ενδεικτικό της σημασίας που έχει η επένδυση αυτή για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία είναι ότι σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ στην πλήρη της εξέλιξη θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκ ευρώ το Α.Ε.Π. της πόλης και θα προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας»

Τα Κέντρα της Pfizer στην Ανατολική Θεσσαλονίκη αποτελούν τμήμα ενός οικοσυστήματος Αμερικάνικης τεχνολογίας και επενδύσεων στην καινοτομία, το οποίο η Πρεσβεία υποστηρίζει ενεργά. Τόσο ο πρόεδρος Τζο ΜπάΪντεν όσο και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης εστιάζουν σημαντικά στη βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία και η συνεργασία αυτή δημιουργεί θέσεις εργασίας και ευημερία τόσο για Έλληνες όσο και για Αμερικάνους».