Σε κλίμα αισιοδοξίας και με πολλά χειροκροτήματα έγινε η τελετή υπογραφής του συμφώνου συνεργασίας για την αξιοποίησή του Κυβερνείου (Παλατάκι) Θεσσαλονίκης στον δήμο Καλαμαριάς από τη Βουλή των Ελλήνων, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα.

Παρόντες ήταν ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, βουλευτές και πολιτικοί φορείς της πόλης και οι υπογράφοντες του συμφώνου, ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης και η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Ηρώ Χατζηγεωργίου.

mitsotakis-limani-thessaloniki-5.jpg

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο Παλατάκι συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Βουλής λίγο μετά τις 6.00 όπου τον προϋπάντησε ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας και βουλευτές της πόλης μαζί με την δήμαρχο Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου. Ξεναγήθηκε στο χώρο από τον πρόεδρο του σωματείου οι Φίλοι του Κυβερνείου Θεσσαλονίκης, Νίκο Καρακώστα και συνομίλησε με μέλη του σωματείου.

Ο πρόεδρος του σωματείου εξιστόρησε το παρελθόν του κτιρίου στον πρωθυπουργό από τον Καραμανλή, στη βασιλική οικογένεια και τη μεταφορά του στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, αναφέρθηκε στις δεξιώσεις με το Νίκο Κούρκουλο και τον Νίκο Αλεξανδράκη και ευχήθηκε το εμβληματικό κτίριο να ξαναπάρει την εικόνα που είχε παλαιότερα.”Το έργο θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και οικονομικά βιώσιμο. Θα γίνει μια μεγάλη συνάντηση με όλους τους φορείς στις επόμενες μέρες” είπε στον πρωθυπουργό ο κ. Καρακώστας.

Κ. Τασούλας: θα μπορούσε να γίνει το Ζάππειο της Θεσσαλονίκης

Μετά τις υπογραφές, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας είπε πως το όνειρο θερινής νυκτός για τους πολίτες της Καλαμαριάς και της Θεσσαλονίκης, γίνεται πραγματικότητα και πως το κυβερνείο θα μπορούσε να γίνει το Ζάππειο της Θεσσαλονίκης.

“Τι καλύτερο να φέρει η Βουλή σε πέρας ένα πάγιο παλλαϊκό αίτημα της πόλης; Πλέον δεν είναι όνειρο, είναι σχέδιο”, υποστήριξε.

mitsotakis-limani-thessaloniki-4.jpg

mitsotakis-limani-thessaloniki-3.jpg

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια δήλωσε πως η Βουλή θα αποκτήσει ένα “πόδι” στη Θεσσαλονίκη και πως ο χαρακτήρας του νέου Κυβερνείου θα σέβεται την ιστορία του.