Ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης, υπέροχος άνθρωπος και φίλος των δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης έφυγε σήμερα από τη ζωή αφού νόσησε για δύο μέρες από κάποια βαριά μορφή ίωσης.

Πρόκειται για τον σκηνοθέτη της ΕΡΤ3, Απόστολο Τσιτσούλη, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών από επιπλοκή ίωσης, που επέφερε ανεύρυσμα αορτής, σύμφωνα με αναρτήσεις φίλων του. Σήμερα το πρωί τον βρήκε νεκρό ο γιος του. Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα γίνουν γνωστά μετά από νεκροψία – νεκροτομή.

Ο ίδιος ο Απόστολος πριν από μια μέρα έκανε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο F. B. και περιέγραφε την κατάστασή του, γράφοντας ότι είναι χάλια και ότι θα έπαιρνε κάποια φάρμακα.

Το περασμένο διάστημα μάλιστα είχε αποστολή στη Βέροια, όπου κάλυψε σκηνοθετικά τον αγώνα της τοπικής ομάδας με τον Μακεδονικό.

Ο θάνατος του Απόστολου Τσιτσούλη σκόρπισε μεγάλη θλίψη στην οικογένεια της ΕΡΤ3, αλλά και ευρύτερα στον κόσμο της ενημέρωσης και της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης.

Πλούσιο έργο σε ταινίες και ντοκιμαντέρ

Στο βιογραφικό του Απόστολου Τσιτσούλη διαβάζουμε για το πλούσιο έργο του:

Σκηνοθεσία κινηματογραφικών ταινιών μικρού -μεσαίου μήκους:
– «Γεώργιος ο Πρώτος» Σενάριο – ιδέα σεναρίου, σκηνοθεσία και μοντάζ της κινηματογραφικής ταινίας μεσαίου μήκους – διάρκειας 30′, πτυχιακή εργασία. Διασκευή του παραμυθιού του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά».
Ταινία μυθοπλασίας με ηθοποιούς (17ος Αιώνας, κοστούμια, ντεκόρ), έγχρωμη, 35 mm, προϋπολογισμού 80.000 $.
– «Το Ποτάμι», κινηματογραφική ταινία μυθοπλασίας με ηθοποιούς. Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου διηγήματος του Αντώνη Σαμαράκη, διάρκειας 15 λεπτών, ασπρόμαυρη, 35 mm. Σενάριο – σκηνοθεσία – μοντάζ: Απόστολος Τσιτσούλης.

Έρευνα – Σενάριο – Σκηνοθεσία – Μοντάζ – Post Production ταινιών ντοκυμαντέρ:
( Παρακάτω αναφέρονται κατά κατηγορία μόνο οι πιο σημαντικές εργασίες) .
«Στα βήματα του Απόστολου Θωμά», δραματοποιημένο ιστορικό ντοκιμαντέρ διάρκειας 50 λεπτών.
Τριλογία ιστορικών ντοκιμαντέρ, με επεισόδια 45 λεπτών:
~ «Η Θεσσαλονίκη και ο κόσμος των Σλάβων»
~ «Κύριλλος και Μεθόδιος»
~ «Ο Άγιος Δημήτριος»

Σειρά δώδεκα (12) ντοκιμαντέρ ιστορικού και αρχαιολογικού περιεχομένου με τίτλο «Αρχαιολογική Σκαπάνη», σε τηλεοπτικό format 16:9 (σύστημα ευρείας οθόνης), διάρκειας 30 λεπτών, με τίτλους επεισοδίων:
~ «Αμφίπολη»
~ «Δίον»
~ «Βεργίνα» κ.α

Τα παραπάνω επεισόδια χαρακτηρίζονται από μια καινοτόμα προσέγγιση της αρχαιότητας που αναγνωρίστηκε από το κοινό και από τους έλληνες επιστήμονες καθώς και κατά τη συμμετοχή τους σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ, όπου άλλα διακρίθηκαν (Αμφίπολη) και άλλα έφθασαν σε τελικούς διαγωνιστικών τμημάτων των φεστιβάλ.

Σειρά δώδεκα (12) ντοκιμαντέρ ιστορικού και αρχαιολογικού περιεχομένου με τίτλο «Ιστορικές εποχές στη Μακεδονία», σε τηλεοπτικό format 16:9 (σύστημα ευρείας οθόνης), διάρκειας 30 λεπτών.

Πολλά ντοκιμαντέρ Πορτραίτα, Περιηγητικά – Τουριστικά, Κοινωνικά, Οικολογικά,Μουσικά.

Διαφημιστικά σποτ, Μουσικά κ.α
Άπειρες Πολυκάμερες Live Εξωτερικές Μεταδόσεις ( O.B.VAN ) – Studio

ΕΡΤ3 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 • Από το 1989 έως τον Ιούνιο 2011 εργαζόμουν στην ΕΤ 3 ως σκηνοθέτης.Στη διάρκεια αυτή έχω σκηνοθετήσει παραγωγές χιλιάδων ωρών διαφόρων τηλεοπτικών προγραμμάτων.
  1. Εξιδικευση στις Εξωτερικές Μεταδόσεις. Άπειρες Πολυκάμερες Ζωντανές Εξωτερικές Μεταδόσεις (O.B.VAN ) αθλημάτων όλων των κατηγοριών (Α1- Α2 κλπ ), ελληνικές και διεθνείς.Ειδικά Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ (ανδρών καί γυναικών), Μπίτς Βόλεϊ, Υδατοσφαίρισης ( Πόλο ), Στίβου κ.α.Σκηνοθέτης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ Νέων…

  Ακολούθησε νέος κύκλος εργασίας στην ΕΡΤ 3 μέχρι τώρα.

 • 1) Βραβείο του Ιδρύματος Μελετών Λαμπράκη «Φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας» για την σκηνοθεσία στην ταινία παραγωγής της ΕΤ3 «Αμφίπολη» στην Τρίτη Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου «ΑΓΩΝ».
  Βραβείο του Ιδρύματος Μελετών Λαμπράκη – Τρίτη Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου «ΑΓΩΝ».

  Ιστορικό – Αρχαιολογικό Ντοκιμαντέρ, 35′ – Παραγ. ΕΤ3 , 1999
  Σκηνοθεσία Απ. Τσιτσούλης
  O πλούσιος αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Aμφίπολης μας μεταφέρει, μέσα από τα υψηλής πολιτιστικής αξίας ευρήματα τέχνης, σε ένα ταξίδι στο χρόνο και στα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν.