ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣ

Τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) επισκέφτηκε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος με σκοπό να ανταλλάξει απόψεις για την κατάσταση των συγκοινωνιών της πόλης.

Συγκεκριμένα, παρουσίασε στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕΘ, Γιάννη Τόσκα, την
πρόταση του για διερεύνηση της δυνατότητας, κατά τη διάρκεια κατασκευής του Fly Over,
τμήμα των εγκαταστάσεων του ΟΛΘ να μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης.

Παράλληλα, σε συνδυασμό με κατάλληλα μέτρα από την Τροχαία, να μπορέσουν να αποσυμφορηθούν από σταθμευμένα οχήματα, η 26ης Οκτωβρίου, η δυτική είσοδος, η Μοναστηρίου, τμήμα της Μητροπόλεως και η Κουντουριώτου, καθιστώντας έτσι την διέλευση τις απογευματινές ώρες από το κέντρο της πόλης μια ακόμη επιλογή, αντί της περιφερειακής.

Ο βουλευτής Στράτος Σιμόπουλος (δεξιά) με τον πρόεδρο του ΟΣΕΘ Γιάννη Τόσκα.

Πρότεινε, επίσης, στον ΟΣΕΘ να συστήσει ένα μηχανισμό παρακολούθησης της κυκλοφορίας στον περιφερειακό ώστε με βάση τους πραγματικούς και όχι θεωρητικούς φόρτους να λαμβάνονται κυκλοφοριακά μέτρα, κρίσιμης σημασίας ιδιαίτερα κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Εξέφρασε, ακόμη, την ανησυχία του για την πορεία ολοκλήρωσης των επιφανειακών έργων στους τερματικούς σταθμούς Νέας Ελβετίας και Μίκρας, που αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την έναρξη λειτουργίας του Μετρό.

Τέλος, με ικανοποίηση πληροφορήθηκε την επιτυχή πορεία της πρόσληψης νέων οδηγών στον ΟΑΣΘ, όπως και της προμήθειας των ηλεκτροκίνητων λεωφορείων.