Περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία αρχίζει αύριο, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την Δευτέρα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί και η εξέλιξη των έργων, όπως οι επεκτάσεις του Μετρό.

Αύριο ο πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας, δηλαδή σε τρεις νομούς, που θεωρούνται ελαφρώς «προβληματικοί» για τη ΝΔ, ενώ αποτελούν κάστρα για τα κόμματα που τοποθετούνται δεξιά του κόμματος της κυβέρνησης.

Στην Πέλλα η ΝΔ είχε συγκεντρώσει ποσοστό 38,4%, στην Ημαθία 39,1% και στην Πιερία 38,8%. Αντίστοιχα η Νίκη είχε πετύχει στην Πιερία το πιο υψηλό της πανελλαδικό ποσοστό (9,3%), ενώ το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου είχε και στους τρεις συγκεκριμένους νομούς ποσοστό πάνω από 7%.

Η εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Η επόμενη άνοδος του πρωθυπουργού στον Βορρά είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, όταν θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη. Κατά την παραμονή του στην πόλη αναμένεται να είναι παρών στην παρουσίαση της μελέτης για τις επεκτάσεις του μετρό και να επιθεωρήσει τα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, καθώς και να μιλήσει στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός είναι βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης και ότι στις εκλογές του 2023 ΝΔ είχε στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια 5,3 μονάδες λιγότερες από ό,τι πανελλαδικά (35,3% έναντι 40,6%) και ότι οι δημοσκοπήσεις στην Α’ Θεσσαλονίκης εμφανίζουν το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου εμφανώς ενισχυμένο.