Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά σήμερα τον κορυφαίο προπονητή του μπάσκετ Γιάννη Ιωαννίδη, αρχικά με λαϊκό προσκύνημα στο Παλέ Ντε Σπορ και για τελευταία φορά σήμερα το απόγευμα στα Κοιμητήρια της Θέρμης.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΑΕ Άρης την Πέμπτη σχετικά με τον θάνατο του σπουδαίου Γιάννη Ιωαννίδη.

Η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ γνωστοποίησε πως πριν την κηδεία του την Παρασκευή στη Θέρμη, η σορός της μεγάλης μορφής του ελληνικού μπάσκετ θα βρεθεί για τελευταία φορά στο γήπεδο μπάσκετ της ομάδας, το Παλέ Ντε Σπορ στις 15:30, για λαϊκό προσκύνημα. Οι φίλοι της ομάδας αλλά και του μπάσκετ θα αποχαιρετήσουν τον «Ξανθό».

Στη Θέρμη σήμερα η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη για το τελευταίο ταξίδι

Η κηδεία του «ξανθού» του ελληνικού μπάσκετ θα γίνει σήμερα Παρασκευή στη Θέρμη, στις 5 το απόγευμα.

Όσοι δεν θα καταφέρουν να παρευρεθούν στη Θεσσαλονίκη, τον αποχαιρέτησαν χθες το μεσημέρι, στην επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας. Συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του αθλητισμού που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στη Θέρμη Θεσσαλονίκης για την εξόδιο ακολουθία, είπαν χθες το τελευταίο «αντίο» στον τεράστιο Έλληνα προπονητή.

Η επιμνημόσυνη δέηση στη Βούλα

Σύσσωμος ο μπασκετικός κόσμος, συγγενείς, φίλοι και πλήθος απλών φιλάθλων αποχαιρέτησαν χθες τον Γιάννη Ιωαννίδη, στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Άγιο Ιωάννη Βούλας.

Ο «ξανθός» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Αγαπημένα του πρόσωπα και σύσσωμο το ελληνικό μπάσκετ παρευρέθηκε για το τελευταίο «αντίο», πριν την εξόδιο ακολουθία, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:00 στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Συντετριμμένες ήταν η σύζυγος και η κόρη του εκλιπόντος, ενώ το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου, αθλητές και οι δικοί του άνθρωποι.

Το προαύλιο του ναού γέμισαν στεφάνια, από αθλητές, από φίλους και από τον πρωθυπουργό.

Συντετριμμένες η σύζυγός του Γιούλα Γκιουζελοπούλου και η κόρη τους.

Η σύζυγος του Γιάννη Ιωαννίδη έφθασε υποβασταζόμενη, συνοδευόμενη από συγγενείς και φίλους για να παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση, αρκούμενη μόνο να πει ότι είναι πολύ προσωπικές οι στιγμές.Ράγισε καρδιές η κόρη του «Ξανθού»: «Κοουτσάρα μου, το παιχνίδι δεν τελείωσε, πήρες απλά τάιμ άουτ»

Η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη συγκίνησε συγγενείς και φίλους στην επιμνημόσυνη δέηση για τον πατέρα της, τον «ξανθό» του ελληνικού αθλητισμού, εκφωνώντας τον επικήδειο.

Η Ελένη-Θεοδώρα Ιωαννίδη είπε με τρεμάμενη φωνή «κοουτσάρα μου, θα σου πω κάτι: το παιχνίδι δεν τελείωσε, πήρες απλά ένα τάιμ άουτ, για να το συνεχίσεις στα ουράνια γήπεδα».

Ο επικήδειος από την κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη

«Δεν είμαι μόνη μου. Εδώ είμαστε όλοι για να σου φωνάξουμε πόσο πολύ σε αγαπάμε και τι θα σημαίνεις πάντα για την οικογένειά σου, για το μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για όλη την Ελλάδα. Έφυγες νωρίς και ένδοξα, μπαμπά! Έφυγες με γενναιότητα, όπως έκανες σε όλη σου τη ζωή. Στάθηκες στις επάλξεις, πολέμαγες σαν θηρίο, δεν φοβόσουνα κανέναν και τίποτα. Και τώρα που σε αποχαιρετάμε, πάλι αγέρωχο σε βλέπω μπροστά μου.

Θρηνούμε που σε χάσαμε, μα χαιρόμαστε γιατί ζήσαμε μαζί σου, βαδίσαμε στις στράτες που μας χάραξες, ακολουθούσαμε τις οδηγίες που μας έδινες. Κοουτσάρα μου, θα σου πω κάτι: το παιχνίδι δεν τελείωσε, πήρες απλά ένα τάιμ άουτ, για να το συνεχίσεις στα ουράνια γήπεδα.

Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου Μαρινέλλας λέει “καμιά φορά λέω να αλλάξω ουρανό μα δεν υπάρχουν δρόμοι”. Εσύ, μπαμπά μου, τους βρήκες αυτούς τους δρόμους».