Με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος θα δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο ιδιοκτήτης των τριών σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη, η οποία έχασε τη ζωή της στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη τον 38χρονο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, όπως ακριβώς και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του και έτσι κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Ανατριχίλα προκαλούν οι περιγραφές για την επίθεση που δέχτηκε η ανυποψίαστη γυναίκα που έχασε τη ζωή της σε λίγα λεπτά.

Το δικαστικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι ναι μεν ο κατηγορούμενος δεν είχε σκοπό να χάσει τη ζωή της η άτυχη γυναίκα, όμως με τις παραλείψεις και τις ενέργειές του γνώριζε ότι είναι πιθανό ενδεχόμενο τα σκυλιά που κατηγορείται ότι μετέτρεψε σε αγρίμια να σκοτώσουν άνθρωπο, όπως κι έγινε.

Εκπαίδευσε ο ίδιος τα σκυλιά για να είναι επιθετικά

Συγκεκριμένα στην εισαγγελική πρόταση που υιοθετείται από το συμβούλιο τονίζεται πως ο 38χρονος εκπαίδευσε ο ίδιος τα σκυλιά για να είναι επιθετικά, γνώριζε καλά ότι είχαν τέτοια συμπεριφορά από άλλες επιθέσεις, όπως και ότι τον κατηγορεί πως αυτός άνοιξε την τρύπα στον φράχτη που είχε συνέπεια οι σκύλοι να βγουν στο δρόμο και να κατευθυνθούν στην αυλή της 50χρονης.

«Η εκπαίδευση που ο κατηγορούμενος πραγματοποίησε στα σκυλιά του ήταν αυτή που δημιούργησε έναν επιθετικό για τους τρίτους χαρακτήρα, εγκαταλείποντας πλήρως τη φιλικότητα τους, αφού επεδίωξε να τους μετατρέψει σε φύλακες του σπιτιού καθώς υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα κλοπής», σημειώνεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με το οποίο παραπέμπεται να δικαστεί στο Κακουργιοδικείο.

«Προκύπτει από την κατασκευή της τρύπας ότι δημιουργήθηκε από τον ίδιο», τονίζεται στην εισαγγελική πρόταση που έγινε δεκτή από το δικαστικό συμβούλιο.
Πέντε μαρτυρίες που «καίνε» τον ιδιοκτήτη των σκυλιών στη Θεσσαλονίκη

Περιγράφουν τους τρεις σκύλους ως ιδιαίτερα επιθετικούς

Σύμφωνα με το βούλευμα ο 38χρονος έχει ευθύνη για τον θάνατο της γυναίκας, καθώς γνώριζε την επιθετική συμπεριφορά των τριών ποιμενικών σκύλων του. Συγκεκριμένα καταγράφονται πέντε συγκεκριμένες καταθέσεις γειτόνων οι οποίοι περιγράφουν τους τρεις σκύλους ως ιδιαίτερα επιθετικούς σε περαστικούς αλλά και κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα μεταξύ των πέντε, οι τρεις είχαν πέσει οι ίδιοι θύματα επίθεσης των σκύλων και ο ένας εξ αυτών τραυματίστηκε από δάγκωμα και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Διαβατών από τον ίδιο τον 38χρονο.

Η συγκεκριμένη επίθεση περιγράφεται ότι έγινε λίγες ημέρες πριν τη θανατηφόρα επίθεση στην 50χρονη, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του. Ο μάρτυρας στην κατάθεσή του, για την οποία γίνεται μνεία στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, αναφέρει πως οι σκύλοι του δάγκωσαν το πόδι στη φτέρνα και τον ανάγκασαν να ανέβει σε ένα ύψωμα από το οποίο άρχισε να πετάει πέτρες προκειμένου να απομακρυνθούν. «Τα σκυλιά κυκλοφορούσαν ελεύθερα χωρίς επιτήρηση παρ’ ότι παρουσίαζαν επιθετική συμπεριφορά», αναφέρεται και καταρρίπτεται ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου πως τα σκυλιά ήταν φιλικά.

Πολλαπλά δαγκώματα και κακώσεις σχεδόν σε ολόκληρο το σώμα

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή για την επίθεση που δέχτηκε από τους τρεις άγριους σκύλους η άτυχη 50χρονη στις 10 Δεκεμβρίου 2023, ενώ ήταν στην αυλή του σπιτιού της, στο εσωτερικό του οποίου ήταν τα δύο της παιδιά που δεν αντιλήφθηκαν τίποτα.

«Δέχτηκε σφοδρότατη επίθεση από τρεις μεγαλόσωμους ποιμενικούς σκύλους και της προκάλεσαν με πολλαπλά δαγκώματα θλαστικές κακώσεις σε μεγάλη έκταση που κάλυπτε σχεδόν ολόκληρο το σώμα», καταγράφεται στο βούλευμα. Αναφέρεται μάλιστα ότι λόγω του πλήθους και της σφοδρότητας των τραυμάτων που της προκάλεσαν αποτέλεσμα ήταν «εντός ολίγων λεπτών να επέλθει ο θάνατος της», όπως ακριβώς αναφέρεται.

Σημειώνεται πως σε μικρή απόσταση απασχολούταν στον κήπο του σπιτιού φίλος του θύματος, ο οποίος όμως δεν αντιλήφθηκε την επίθεση και τα ουρλιαχτά της γυναίκας επειδή είναι κωφός.

Οι τρεις σκύλοι, σύμφωνα με το βούλευμα, ήταν ελεύθεροι στο οικόπεδο του 38χρονου στη Νεροχωρούδα και βγήκαν από μία τρύπα της περίφραξης, για την οποία το δικαστικό συμβούλιο κατέληξε πως έγινε από ανθρώπινο χέρι και όχι από τα ίδια τα σκυλιά, όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος.

«Εξήλθαν από τρύπα 27 εκατοστών πλάτος και 25 εκατοστών ύψος, ενώ εσωτερικά του εν λόγω ανοίγματος τον έδαφος βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο δημιουργώντας ένα μικρό σκαλοπάτι», περιγράφεται στην απόφαση του δικαστικού συμβουλίου.