Χθες, Παρασκευή δεκάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στην οδό Τσιμισκή 123 ώστε να υποστηρίξουν με την παρουσία τους τα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου του  κόμματος «ΚΟΣΜΟΣ» και του Πέτρου Κόκκαλη.

Κατά την άφιξη του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος «ΚΟΣΜΟΣ» άπαντες χειροκρότησαν, ενώ ο Πέτρος Κόκκαλης συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με αρκετούς παρευρισκόμενους.

Στο πλάι του κατά την διάρκεια των εγκαινίων του προεκλογικού κέντρου βρέθηκαν και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του κόμματος.

Ο Πέτρος Κόκκαλης τόνισε: «Ευχαριστώ όλη την ομάδα της Θεσσαλονίκης που βρήκε τον χώρο, τον έφτιαξε και που του δίνει ζωντάνια. Θα πρέπει τις επόμενες 20 ημέρες που μένουν, να είναι ζωντανός αυτός ο χώρος.

Επίσης, το επόμενο διάστημα θα στηθεί και περίπτερο, ώστε να ενημερώνουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται γι’ αυτό που κάνουμε. Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω τους υποψηφίους και όλο τον κόσμο για αυτό που κάνουμε, δηλαδή να δημιουργήσουμε ένα πιο ανταγωνιστικό, πιο στιβαρό, πιο ενιαίο, πράσινο κόμμα στην Ελλάδα. Είναι πρόβλημα για τη χώρα που δεν υπάρχει ένα τέτοιο δυνατό κόμμα».

Έπειτα, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε: “Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό κόμμα και να συνεργαστούμε και να κάνουμε διάλογο με το ΒΟΛΤ και τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ-Οικολογία. Πρέπει να κάνουμε ένα πραγματικά σημαντικό ψηφοδέλτιο, κι έτσι αυτές τις ημέρες έχουμε ήδη ξεκινήσει μια καμπάνια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Ακόμη, ο γραμματέας του «ΚΟΣΜΟΣ» πρόσθεσε ότι στόχος είναι να μην υπάρχει απλά ένα εκλογικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, αλλά γραφεία πολιτικού κόμματος.«Τελευταίες ημέρες λοιπόν πολύ μεγάλη ορμή και φόρα για να πάμε όσο πιο καλά μπορούμε. Να δούμε και στην κάλπη, αυτό που δεν βλέπουμε ακόμη στις δημοσκοπήσεις και να συνεχίσουμε μετά με ένα μεγάλο Γενικό Συνέδριο», συμπλήρωσε ο Πέτρος Κόκκαλης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι νωρίτερα ότι ο γραμματέας του κόμματος συναντήθηκε με τη δήμαρχο Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου.

Τι είναι η “Εθνική Πράσινη Συμφωνία” 

Η “Εθνική Πράσινη Συμφωνία” αποτελεί ένα συνολικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, πρόσθεσε και την έχουμε επεξεργαστεί σε τρεις πυλώνες, το κλίμα, την οικονομία και την κοινωνία με εγγυητή ένα κράτος δικαίου το οποίο στην Ελλάδα υπολείπεται απ’ αυτό που πρέπει να είναι.

Με την πρότασή μας αυτή επιδιώκουμε “να καταστεί η Ελλάδα πρωτοπόρα στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, να ενισχυθεί η ανάπτυξη με δίκαιη κατανομή των κερδών, να χτιστεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και να γίνουμε μια πραγματική ευρωπαϊκή δημοκρατία”. Πρόκειται για μια ρεαλιστική δέσμη συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος. Είναι ο τρόπος να γίνουμε Δανία του νότου και όχι Αίγυπτος του βορρά”.

Για την αναδιάταξη της οικονομίας, τόνισε ότι χρειάζονται μεγάλες δημόσιες επενδύσεις, φορολόγηση του πλούτου και όχι της εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι χρειάζονται οικονομική και ενεργειακά ασφαλή στέγη και επίσης ασφαλείς και βιώσιμες μεταφορές, ενώ για την ΚΑΠ είπε ότι κατηγορούνται οι Πράσινοι οι οποίοι ήταν εκείνοι που δεν την ψήφισαν.τε εδώ και για τις δημοτικές και για τις εθνικές εκλογές, μετά τις ευρωεκλογές θα κάνουμε το συνέδριο της επανίδρυσης και θα είμαστε εδώ για να πιέζουμε και να κάνουμε κριτική στα κόμματα όταν χρειάζεται.