Απαλλακτικό είναι το βούλευμα για τον 27χρονο, γόνο μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας, που καταγγέλθηκε από την 24χρονη  Γεωργία στη Θεσσαλονίκη για βιασμό, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου της πόλης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε κάνει δεκτή την 60 σελίδων εισήγηση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κυριακής Κλιάμπα, η οποία, βασίζοντας το σκεπτικό της απαλλακτικής της πρότασης στο σύνολο των αποδεικτικών μέσων της δικογραφίας -και μεταξύ αυτών σε καταθέσεις μαρτύρων- αλλά και στα επιστημονικά αποτελέσματα των εξετάσεων από τα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης και της Βέρνης, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα όσα κατέθεσε η εγκαλούσα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

«Έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον», ανέφερε η εισαγγελική πρόταση.

Οι δικαστές του Συμβουλίου, εκτός από την απαλλαγή του 27χρονου, επιβάλλουν στην καταγγέλλουσα τα δικαστικά έξοδα, υιοθετώντας και ως προς το σκέλος αυτό την εισαγγελική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος αντιμετώπιζε το αδίκημα των «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας» και μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, όπου αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο επί εβδομάδες και είχαν ξεσηκωθεί γυναικείες οργανώσεις και μεμονωμένα πρόσωπα, που καυτηρίαζαν την συμπεριφορά “πλουσιόπαιδων” απέναντι σε φτωχές και απροστάτευτες υπάρξεις. Ήταν δε αρκετοί, που έλεγαν ότι η υπόθεση θα κουκουλωθεί λόγω της οικονομικής επιφάνειας του κατηγορουμένου, αλλά όλα αυτά τώρα καταρρέουν.

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι κατάλαβαν ότι δεν είναι δυνατόν να είναι όλοι “συνεννοημένοι”, δηλαδή οι αξιωματικοί της αστυνομίας, οι ιατροδικαστές, τα Εργαστήρια Τοξικολογίας, οι ανακριτές, οι μάρτυρες και οι δικαστές της σύνθεσης του συμβουλίου πλημμελλειοδικών.