Δικογραφία για θανατηφόρα σωματική βλάβη σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου σε βάρος 27χρονου διανομέα, που συνελήφθη μετά τον θάνατο 50χρονου, τον οποίο χτύπησε στη διάρκεια διαπληκτισμού τους στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, το μεσημέρι της Δευτέρας. Παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία αναφέρονται τα εξής: «Μεσημβρινές ώρες χθες (07-08-2023), στο κέντρο της πόλης, 27χρονος ημεδαπός προκάλεσε χτύπημα σε 50χρονο ημεδαπό, έπειτα από μεταξύ τους επεισόδιο, με συνέπεια ο τελευταίος να καταπέσει στο έδαφος, χωρίς όμως να χάσει τις αισθήσεις του. Άμεσα ο παθών διακομίστηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου πρωινές ώρες σήμερα κατέληξε.

«Για το συμβάν σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρα σωματική βλάβη από αμέλεια από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και συνελήφθη ο 27χρονος, ενώ στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα», διευκρινίζεται.

Από την οικογένεια του θύματος εκφράζεται έντονη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι το χτύπημα αποδίδεται σε αμέλεια και αναφέρουν ότι κακώς αναφέρεται κάτι τέτοιο στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Επίσης υποστηρίζεται ότι το χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του 50χρονου επήλθε από τον ντελιβερά ενώ άνθρωπός τους έφευγε από το σημείο, ύστερα από παρατήρηση, που έκανε για την διέλευση με την μοτοσικλέτα από τον πεζόδρομο της οδού Αγίας Σοφίας.