ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 20%

Αύξηση παραγωγής έως και 20% μπορεί να υπάρξει στις ντομάτες και πιπεριές που θα αναπτυχθούν στα θερμοκήπια με τη νέου τύπου επικάλυψη που κατασκεύασε η εταιρεία Organic Electronic Technologies με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η επικάλυψη του θερμοκηπίου γίνεται με οργανικά φωτοβολταϊκά , τα οποία είναι εύκαμπτα , ελαφρά, και ευνοούν την βλαστική ανάπτυξη και απόδοση της καλλιέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη πειραματική τέτοια εφαρμογή έγινε πριν από δύο χρόνια από τη συγκεκριμένη εταιρεία σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ.

Το θερμοκήπιο διαστάσεων 12Χ15Χ9 κατασκευάστηκε από την εταιρεία ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ Α.Ε , ενώ προϊόντα τους που σχετίζονται με τις καλλιέργειες αυτού του τύπου, θα παρουσιάσουν οι εταιρείες ltd (Βρετανία), GEOPOLSKA (sp.z.o.o Πολωνία) , IMAGO (sp.k Ουκρανία), GEOTERMIKA THE (Βόρεια Μακεδονία) και BLV GmbH (Γερμανία).

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ Β7 ΤΗΣ ΑGROTICA μπροστά στο περίπτερο 2 ,16, και 10 (είσοδος από Εγνατία)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΠΘ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗΣ 6972 728 558 ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΣ MARKETING & SALES MANAGER OET 69872 56382