Μια νέα δημοτική κίνηση, “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη”, με επικεφαλής τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ, Σπύρο Βούγια, κάνει την εμφάνισή της στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019, αποτελώντας συνέχεια της ομάδας “Thessaloniki Project”.
Κύριος στόχος της δημοτικής κίνησης είναι να κρατήσει ζωντανή και ανοιχτή τη συζήτηση για τη Θεσσαλονίκη, επιμένοντας να διατηρηθεί σε μια “ατζέντα πόλης”. Επίσης, επιθυμεί να συγκροτήσει ένα υπερκομματικό μέτωπο πόλης, επιδιώκοντας τη συνεργασία όλων των ενεργών δυνάμεων, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων. Από την προσπάθεια αυτή, θα προκύψει και η καταλληλότερη υποψηφιότητα, το πρόσωπο που θα διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Όπως υποστήριξε ο κ.Βούγιας, σε σημερινή συνάντηση με δημοσιογράφους, την τελική του απόφαση, εάν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θα την πάρει τον Οκτώβριο, ένα χρόνο πριν τις εκλογές. “Τον Οκτώβριο θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να ανακοινώσω επίσημα”, είπε ο κ.Βούγιας, παρουσιάζοντας τη νέα δημοτική κίνηση και προσθέτοντας πως “δεν περιμένω χρίσμα ή στήριξη για να αποφασίσω. Με ενδιαφέρει τι θα πει η Θεσσαλονίκη”.
Συμπλήρωσε, δε, πως το χειρότερο σενάριο είναι να “γίνουν μαζί οι εθνικές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί δεν θα συζητηθούν καθόλου τα θέματα των πόλεων”.
Σχολιάζοντας την επικαιρότητα χαρακτήρισε “ασφυκτικό εναγκαλισμό” και “πολιτικό κεφαλοκλείδωμα” την στήριξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τον Γιάννη Μπουτάρη, εκτιμώντας πως ο δήμαρχος θα ολοκληρώσει αξιοπρεπώς τη δεύτερη θητεία του και δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.
Όπως ειπώθηκε, τελικός στόχος της κίνησης “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” είναι να συμμετάσχει με αξιώσεις στη μάχη των δημοτικών εκλογών, φιλοδοξώντας, μεταξύ άλλων, να βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινής ζωής των κατοίκων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ