Υπολείμματα από πιτόγυρα είχε τελικά η μαύρη σακούλα που εντοπίστηκε πολύ κοντά στο Ρωσικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη και προκάλεσε συναγερμό στις αστυνομικές αρχές της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άντρας που φορούσε μαύρα, περίπου στις 17.00, πέταξε μια μαύρη σακούλα με άγνωστο περιεχόμενο μπροστά στο ρωσικό προξενείο, επί της οδού Δημοσθένους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία, ενώ κλήθηκε κλιμάκιο των ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) για να ερευνήσει το περιεχόμενο της σακούλας και η γύρω περιοχή αποκλείστηκε.

Μάλιστα, στο σημείο έφτασε πυροτεχνουργός, ο οποίος φορώντας ειδική στολή, προκάλεσε ελεγχόμενη έκρηξη, προκειμένου να καταστρέψει το αντικείμενο και στη συνέχεια να ερευνηθεί το περιεχόμενο.

Μέχρι το απόγευμα η περιοχή δίπλα από την πλατεία Αριστοτέλους στην οδό Μητροπόλεως και στη Δημοσθένους παρέμενε αποκλεισμένη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όσοι βρίσκονταν στα αυτοκίνητά τους, υποχρεώθηκαν να σταματήσουν και να απομακρυνθούν άμεσα από το σημείο.

Τελικά, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα, η σακούλα δεν είχε κάποιο επικίνδυνο περιεχόμενο, αλλά… πιτόγυρα, καθώς και μία επιγραφή στα ρώσικα που έγραφε «ρωσικός κόσμος».