Στιγμές αγωνίας έζησε ένας 32χρονος άνδρας που έκανε SUP (φουσκωτή σανίδα) στον Θερμαϊκό Κόλπο, ανοιχτά της Παραλίας Επανομής, όταν παρασύρθηκε στα βαθιά.

Η λιμενική αρχή της Νέας Μηχανιώνας ενημερώθηκε ότι ο νεαρός άνδρας βρισκόταν σε δυσχερή θέση πάνω σε σανίδα, στη θαλάσσια περιοχή «Άκρα» της Επανομής.

Επιτόπου μετέβη άμεσα περιπολικό σκάφος, καθώς και το φορτηγό πλοίο «Pengalia» με σημαία Πορτογαλίας, το οποίο διερχόταν από το σημείο.,

Ο 32χρονος αλλοδαπός περισυνελέγη από το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου και μετεπιβιβάστηκε στο περιπολικό, με το οποίο μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μηχανιώνας το μεσημέρι της Παρασκευής, 14/06.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν χρειαζόταν ιατρική φροντίδα.

Δεύτερο περιστατικό με σανίδα SUP μέσα στην ίδια μέρα

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο περιστατικό κατεγράφη επίσης την Παρασκευή, όταν μια γυναίκα 34 ετών, υπήκοος Γερμανίας, και τα δύο της παιδιά, ηλικίας τριών και πέντε ετών, παρασύρθηκαν επάνω σε σανίδα SUP, στην θαλάσσια περιοχή του Ποταμού Επανομής.

Στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, δύο ναυαγοσώστες με το σωστικό σκάφος «ΜΑΡΙΑ ΙΙ», καθώς και ένα περιπολικό όχημα λιμενικού από ξηράς.

Το σωστικό σκάφος εντόπισε και περισυνέλεξε την 34χρονη και τα παιδιά της και τους μετέφερε στην παραλία του Ποταμού. Και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους.

To Stand Up Paddle (SUP) είναι μεγάλες σανίδες που έχουν ισχυρή άνωση και σταθερότητα και είναι ειδικά σχεδιασμένες για να κάνουν οι αθλούμενοι όρθια κωπηλασία.