Με λύπη και συγκίνηση πληροφορήθηκαν πολλοί Θεσσαλονικείς την είδηση της παραίτησης του Μητροπολίτη Άνθιμου, ο οποίος επί χρόνια κράτησε με επιτυχία τα σκήπτρα στον μητροπολιτικό θρόνο της Θεσσαλονίκης, κάνοντας και παρεμβάσεις σε σοβαρά κοινωνικά και εθνικά θέματα.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης υπέβαλε την παραίτησή του στην ιερά σύνοδο και στον αρχιεπίσκοπο, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεσή τους.

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει την είδηση αυτή, με την ακόλουθη ανακοίνωση.

Παραιτήθηκε ο μητροπολίτης Άνθιμος

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Μητροπολίτης Άνθιμος υπέβαλε χθες την παραίτησή του.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολής αναφέρει:

«Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ἀνακοινοῦται ὅτι, χθές, ἡμέρα Δευτέρα, 7 η τοῦ μηνὸς Αὐγούστου ἔτους 2023, ὁ Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμος, ὑπέβαλε ἁρμοδίως τὴν παραίτησή του καὶ ἔθεσε ἐαυτὸν στὴ διάθεση τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν & πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερωνύμου καὶ τῆς περὶ Αὐτὸν Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος».

Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Μητροπολίτης Άνθιμος θα απομακρυνθεί για λόγους υγείας, κάτι που φαίνεται να επιθυμούσε και ο ίδιος, καθώς λόγω και της προχωρημένης ηλικίας του, καθώς είναι 88 ετών, δεν μπορούσε να ασκεί τα καθήκοντά του όπως θα ήθελε.