Οικονομικές διαφορές με υποψίες για μεταφορά ναρκωτικών από την Αλβανία, κρύβονται πίσω από την δολοφονία του 50χρονου Αλβανού χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Ανάληψης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ο δράστης, ένας 45χρονος επίσης Αλβανός, παραδόθηκε σήμερα το απόγευμα  (Παρασκευής) στην ΕΛ.ΑΣ. και ομολόγησε την πράξη, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες και κυρίως το ότι του είχε επιτεθεί νωρίτερα ο 50χρονος.

Ο 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, πατέρας τριών παιδιών, παραδόθηκε συνοδεία του δικηγόρου του, Θανάση Αλεξόπουλου και μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως είχε τσακωθεί άλλες δύο φορές με το θύμα, που ήταν, μάλιστα, και φίλος του.

Όλα έγιναν για τα λεφτά

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο λόγος του καβγά ήταν δανεικά χρήματα.

Της εκτέλεσης και του επεισοδίου που κατεγράφη στην κάμερα του βενζινάδικου είχε προηγηθεί καβγάς σε καφενείο της περιοχής.

Άτομα που έγιναν μάρτυρες του καβγά των δύο ανδρών αναφέρουν πως άκουσαν τον εξής διάλογο:

Θύμα: Έχω κάνει τη δουλειά, δώσε μου τα λεφτά.
Δράστης: Εγώ στα έχω δώσει, δεν σου χρωστάω τίποτα.

Ο δράστης πυροβόλησε το θύμα μέσα από ένα μαύρο Peugeot, το οποίο ανήκει σε γυναίκα που φέρεται να έχει δεσμό μαζί του (με τον δράστη), η οποία θεωρείται επίσης πως μεταφέρει ναρκωτικά.

Το θύμα, με καταγωγή από το Ελμπασάν της Αλβανίας, έκανε συχνά ταξίδια στη χώρα του, τρεις με τέσσερις φορές τον μήνα. Την προηγουμένη της δολοφονίας του, μάλιστα, είχε επιστρέψει από ένα τέτοιο διήμερο ταξίδι στη γείτονα. Ακολουθούσε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τη διαδρομή Σκόπια – Πόγραδετς – Αλβανία και επέστρεφε στην Ελλάδα από την Κρυσταλλοπηγή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αλβανικό σύστημα το θύμα θεωρείται ύποπτος για τη μεταφορά ναρκωτικών, αν και ούτε στην Αλβανία ούτε στην Ελλάδα υπάρχει καταδίκη εις βάρος του.

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, με καταγωγή επίσης από το Ελμπασάν, ο οποίος συνδέεται με μια από τις πιο επικίνδυνες οικογένειες της αλβανικής πόλης, έχει καταδικαστεί για ναρκωτικά στην Ελλάδα. Το μητρώο του στην Αλβανία είναι καθαρό.. Τελευταία φορά που μπήκε στην Ελλάδα το αυτοκίνητο -με οδηγό την γυναίκα- ήταν στις 29 Ιουνίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αλβανικό σύστημα το θύμα θεωρείται ύποπτος για τη μεταφορά ναρκωτικών, αν και ούτε στην Αλβανία ούτε στην Ελλάδα υπάρχει καταδίκη εις βάρος του.

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, με καταγωγή επίσης από το Ελμπασάν, ο οποίος συνδέεται με μια από τις πιο επικίνδυνες οικογένειες της αλβανικής πόλης, έχει καταδικαστεί για ναρκωτικά στην Ελλάδα. Το μητρώο του στην Αλβανία είναι καθαρό.