Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται πλήρως στην κυκλοφορία από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης η κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει την Περαία με την Νέα Μηχανιώνα.

Πρόκειται για το τμήμα της οδού που διέρχεται μέσα από πέντε οικισμούς του Δήμου Θερμαϊκού και δέχεται υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο δρόμος παρουσίαζε εκτεταμένες φθορές του ασφαλτοτάπητα, καθιζήσεις και διαβρώσεις του οδοστρώματος.

Οι εργασίες που έγιναν αφορούσαν στην επισκευή των σοβαρών φθορών του οδοστρώματος, ειδικά στα τμήματα της οδού από την έξοδο του οικισμού των Ν. Επιβατών (κυρίως στην κατεύθυνση προς Μηχανιώνα), εντός του οικισμού της Αγ. Τριάδος, στην διασταύρωση Αγγελοχωρίου, σε δύο οδικά τμήματα μετά την διασταύρωση Αγγελοχωρίου και σε τμήματα του οδοστρώματος από την έξοδο Κερασιάς έως Ν. Μηχανιώνα (πέρας αρμοδιότητας ΥΤΕ ΜΕΘ – διασταύρωση με δημοτική οδό προς Ναυτική Σχολή).

Καθαρισμός των αγωγών αποχέτευσης και των φρεατίων

Παράλληλα, έγινε πλήρης καθαρισμός των αγωγών αποχέτευσης και των φρεατίων υδροσυλλογής από φερτές ύλες και αντικείμενα, κατασκευή τάφρου για την καλύτερη απορροή των ομβρίων από το οδόστρωμα, καθαρισμός των πρανών, αποψίλωση και απομάκρυνση της ανεπιθύμητης βλάστησης, αντικατάσταση παλιών και κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας, καθώς και τοποθέτηση νέων πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης.

Το έργο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών Ιδίων Πόρων (Τέλη Μεταβίβασης Αυτοκινήτων) Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Αυτοψία στην περιοχή πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Θ. Τζέκο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Γιουτίκας επισήμανε ότι οι εργασίες έγιναν σε ένα από τα πιο επικίνδυνα τμήματα της οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας, όπου έχουν συμβεί κατά καιρούς πολλά ατυχήματα. Από την πλευρά του, ο κ. Τζέκος σημείωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου αντιμετωπίζει σε καθοριστικό βαθμό τα κυκλοφοριακά προβλήματα που υπήρχαν έως τώρα και ενισχύει την οδική ασφάλεια στην περιοχή.