Με έντονη παρουσία, μεγάλη συμμετοχή και με μια μεγάλη συναυλία, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου κατέληξε η πορεία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Europride 2024 στη Θεσσαλονίκη.

Χιλιάδες άτομα από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και όχι μόνο, κρατώντας ένα μεγάλο πανό με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, φωνάζοντας συνθήματα για την ορατότητα και την συμπερίληψη και με δύο μεγάλα άρματα, έκαναν μια δυναμική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ξεκινώντας από την ΧΑΝΘ, διέσχισαν τις οδούς Τσιμισκή και Βενιζέλου και έφτασαν μέσω της Λεωφόρου Νίκης στον Λευκό Πύργο.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές και πίσω από πανό όπου αναγράφονταν «Diplomats for Pride» βρίσκονταν ο Τζορτζ Τσούνης, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα , ο Αλέξης Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και ο ‘Αλμπερτ Μπουρλά, ο Θεσσαλονικιός επικεφαλής της Pfizer.

Νωρίτερα ο κ.Τσούνης δήλωσε περήφανος που βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για το Europride, καθώς αυτό αφορά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την αποδοχή, την αγάπη και την ισότητα και χρειάζεται να αποδεχόμαστε τους ανθρώπους γι΄ αυτό που είναι.

Παρούσα στο μπλοκ των διπλωματών ήταν και η πρέσβης της Ολλανδίας στη χώρα μας Σουζάνα Τέρσταλ (Susanna Terstal), η οποία δήλωσε χαρούμενη για τον νόμο που ψηφίστηκε στην Ελλάδα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι η πρώτη ορθόδοξη χώρα που το έκανε.

Στο Europride παραβρέθηκε και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνοντας λόγο για μια πολύ μεγάλη ημέρα και για τη Θεσσαλονίκη και για τους αγώνες που δίνουν οι άνθρωποι για την ισότητα. Εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξή της και συμμετοχή σε αυτή τη γιορτή αγάπης που είναι το pride όλα αυτά τα χρόνια και τόνισε ότι η Πλεύση Ελευθερίας υποστηρίζει τα ίσα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους, χωρίς αστερίσκους και χωρίς κανέναν δισταγμό.